Zorgverzekering op reis

Verzekerd in het buitenland

De Nederlandse zorgverzekering biedt een goede dekking in het buitenland. Nederland heeft met een aantal landen afspraken gemaakt over de zorg. Deze landen heten verdragslanden. In deze afspraken staat bijvoorbeeld dat je recht hebt op vergoeding van je zorgverzekeraar als je spoedeisende hulp nodig hebt in het buitenland. Er zit wel een klein addertje onder het gras: het bedrag wat je vergoed krijgt is gebaseerd op de prijs die de behandeling in Nederland zou kosten. Dat betekent dat je wellicht flink moet bijbetalen in een land waar de zorg duurder is dan in Nederland, zoals Amerika.

Het is belangrijk dat je een zorgverzekering hebt die goed bij jou past. Om zeker te weten dat je de beste zorgverzekering kiest, kan je alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Je krijgt binnen een paar seconde de zorgverzekeringen te zien die precies aansluiten bij jouw wensen.

Blijft up to date

Elk jaar verandert de zorg en de regels. Tot een paar dagen geleden zou de vergoeding voor spoedeisende zorg buiten Europa uit het basispakket gehaald worden, maar de politiek heeft toch besloten dat niet te doen. Dit soort vraagstukken spelen vaker. Neem dus af en toe een paar minuten de tijd om jezelf bij te scholen. Er zijn al een aantal veranderingen bekend voor de zorgverzekering 2017. Wie hier goed van op de hoogte is komt nooit voor vervelende verrassingen te staan tijdens een reis!

Europa- of Werelddekking

De basisverzekering vergoed dus alle medische kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland. Voor wie zich geen zorgen wil maken over medische kosten in het buitenland is er Europadekking of Werelddekking. Dat is een aanvullende verzekering waarvoor je extra premie moet betalen. In ruil worden alle medische kosten die je maakt vergoed door je zorgverzekeraar.

Zorgverzekering of reisverzekering?

Het kan heel goed dat je een zorgverzekering en een reisverzekering hebt. Let dan goed op dat je niet dubbel verzekerd bent. Veel dekkingen overlappen elkaar. Het zou zonde zijn om je geld uit te geven aan een dubbele verzekering als je aan het genieten bent van een mooie reis of vakantie. Controleer dit dus altijd goed voordat je het vliegtuig in stapt.

De zorgverzekering is nu eenmaal verplicht, maar waarom zou je daar meer aan betalen dan nodig is? Hou geld over en besteed het aan je volgende mooie reis. De goedkoopste zorgverzekering is niet moeilijk te vinden. Vul in wat je nodig hebt, kies de goedkoopste verzekering en geniet zorgeloos van je reis.

Reageren