Zomervakantie in Scandinavië: De mooiste plekjes!

Wie houdt van rustige vakanties en van schitterende natuur, moet absoluut eens een bezoekje nemen aan Scandinavië. De Scandinavische landen staan namelijk bekend om hun schitterende en uitgestrekte natuur, maar ook op de uiterst vriendelijke mensen. Omdat het over het algemeen wat kouder is dan andere landen in Europa, is Scandinavië minder toeristisch en hectisch dan bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje. Je kunt genieten van de serene rust en een wandeling maken door de schitterende natuur. Ook zou een roadtrip een absolute aanrader zijn.

Hoewel veel mensen anders denken, is de natuur in de Scandinavische landen heel gevarieerd. Je hebt bergachtige gebieden, merengebieden, fjorden en ga zo maar door. Wij adviseren dus om elk land in Scandinavië eens te bezoeken tijdens een vakantie. Om een idee te geven van de mooiste plekjes, zetten we een aantal voor je op een rij.

De Arjeplog Archipel

scandinavie mooiste plekken 3

In Zweeds Lapland ligt de schitterende waterrijke Arjeplog Archipel, waar een hoop te beleven en te doen is. Je kunt hier zowel ontspannen als verschillende inspannende activiteiten doen. Een absolute aanrader is om een hike te maken door het gebied. Als je niet goed weet welke wandelroute je wil nemen, kun je je ook laten droppen door een helikopter op een van de nabijgelegen routes. Ook is het echter mogelijk om een skivakantie te boeken naar dit gebied, want er zijn namelijk twee skipistes aanwezig. Wie houdt van een rustige vakantie, moet het Silvermuseum bezoeken. In dit museum vind je bijzondere sieraden uit de Sami cultuur. Ook kun je grote groepen elanden spotten in dit gebied. Als je die graag wil zien, kun je over Silver Road langs het dorp Jutis rijden.

Lees ook: Plekken waar je het noorderlicht het best kunt bewonderen!

Hotel Kakslauttanen

In dit bijzondere hotel in Finland slaap je in een iglo, die een glazen dak heeft. Op deze manier kun je ’s nachts genieten van de schitterende sterrenhemel. Overdag kun je genieten van de schitterende natuur van Finland. Bovendien is het heel romantisch op dit hotel eens te boeken. De ideale vakantiebestemming met je geliefde dus!

Kopenhagen

scandinavie mooiste plekken 2

Een van de meest bijzondere steden in Scandinavië is Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Deze kleurrijke en bruisende stad bevat talloze gezellige restaurantjes en sympathieke mensen. Daar komt bij dat Kopenhagen een werkelijk schitterende stad is, die je minimaal een keer in je leven bezocht moet hebben. Wat ook prettig is aan de stad, is dat er genoeg gelegenheid is om te fietsen. Net als de Nederlanders doen de Denen uit Kopenhagen veel dingen op de fiets.


Jukkasjärvi ijshotel

Dit prachtige en unieke hotel met een moeilijk uitspreekbare naam is gelegen in Zweden. Het bijzondere aan dit hotel is dat het de eerste in haar soort is, die volledig is gebouwd van ijs en sneeuw. Gespecialiseerde ontwerpers hebben de onderkomens zelf uitgebeiteld. Het enige is wel dat je je moet voorbereiden op de kou in dit gebied, want heel warm wordt het niet gedurende het hele jaar. Toch zijn wij van mening dat je dit hotel absoluut een keer bezocht moet hebben.

Reageren