Zo waan je je rond de middellandse zee in je eigen tuin

Ga je ook zo graag op vakantie naar Spanje of Italië? Gek op de mediterrane keuken? Je hoeft geen honderden euro’s uit te geven aan een vliegticket! Bekijk onderstaande tips om het gevoel dat dit gebied met zich meebrengt naar je eigen tuin te brengen.

Om de Mediterrane wereld naar je tuin te brengen, pas je eenvoudig een Mediterrane tuinstijl toe met onderstaande ideeën.

mediterrane tuin

Maak gebruik van natuurlijk materiaal en vrolijke kleuren

Het materiaal en de kleuren die gebruikt worden binnen een Mediterrane tuinstijl zijn geheel anders dan wat gebruikt wordt voor bijvoorbeeld een moderne tuin. In de Mediterrane tuin wil je zo goed mogelijk het gevoel, dat bijvoorbeeld Spanje met zich mee brengt, nabootsen. Gebruik daarom veel natuurlijke materialen, zoals (ongelakt) hout, natuursteen en vrolijke felle kleuren.

De Mediterrane tuin creëert het gevoel van graag in de natuur willen zijn. Denk dus ook aan het gebruik van veel bloemen en planten, die je zonder patroon door elkaar mag plaatsen. Maak er een vrolijke tuin van door bijvoorbeeld een groene of gele schutting te plaatsen. Of doe eens gek en verf de kozijnen van je huis in een heldere blauwe kleur.

mediterrane tuinstijl

Pas de Mediterrane tuinstijl toe met kleurige bestrating

De Mediterrane tuinstijl toepassen wordt wel heel makkelijk door je bestrating nieuw te leggen. Kenmerkend voor de Mediterrane tuinstijl zijn de bonte kleuren; laat die ook terug komen in je bestrating! Ultiem hiervoor zijn Portugese tegels. Dit zijn leuke kleine tegels die veelal een patroon vormen en in felle kleuren te krijgen zijn.

Ben je klaar voor zo’n gezellig patroontje in de tuin? Laat dit leggen door een hovenier om het mooiste resultaat te krijgen. De prijzen voor bestraten beginnen al bij € 15 per m². Geef bij je hovenier aan dat je gaat voor een Mediterrane tuin, en bespreek samen hoe je deze warme stijl toepast in jouw tuin om de kosten voor tuinaanleg te bepalen.

Zet op een warme dag lekkere tapas op tafel of maak een pasta naar traditioneel recept om het buitenland gevoel compleet te maken. Zo ga je op vakantie in je eigen tuin!

Bronnen afbeeldingen:
https://nl.pinterest.com/pin/137922807315568940/
https://nl.pinterest.com/pin/551057704379721685/
https://nl.pinterest.com/pin/531213718524694463/
http://www.qvesarum.se/sv/pressbilder/

Reageren