Zo maak je van je tuinkast een ‘reiskast’

Tuinkasten zijn geweldig om spullen in op te bergen die je in huis niet kwijt kan of wil. Denk aan plantenpotten, tuingereedschap, stoelkussens, je fietspomp etc.

Maar hoe leuk is het om je tuinkast om te toveren tot een ware ‘reiskast’, vol met reisartikelen en foto’s van je gemaakte reizen? Zo wordt je iedere keer als je in je tuin zit weer herinnerd aan al die toffe momenten tijdens je vakanties. Klinkt dat goed? Bekijk dan snel onze tips!

1. Berg je reisuitrusting op in je tuinkast

Als echte reisfanaat heb je vast een enorme hoeveelheid aan reisartikelen. Items die niet meer in je woonkamer passen…

Dit kan worden opgelost door een deel van je reisuitrusting op te slaan in je tuinkast. Misschien heb je al een kast in je tuin staan, maar het kan ook zijn dat je een tuinkast moet kopen waar je reisspullen in opgeborgen kunnen worden.

Artikelen zoals luchtbedden, backpacks en wandelschoenen zijn perfect om buiten op te bergen. Dat scheelt je weer een hoop ruimte in huis!

2. Ontwikkel je mooiste reisfoto’s op een tuinposter

Als je tuinkast dan toch al vol ligt met reisspullen, is het wel zo leuk om de buitenkant ook reiswaardig te maken. Heb je favoriete reisfoto’s? Laat deze dan afdrukken op tuinposters en plak of hang deze aan je tuinkast.

Op deze manier kun je genieten van je foto’s terwijl je in je tuin aan het chillen bent. En je pimpt je tuinkast er ook nog eens mee op!

Ontwikkel je mooiste reisfoto’s op een tuinposter

3. Zet reisaccessoires op je kast

Tuinkasten hebben bijna altijd een platte oppervlakte aan de bovenkant waar je spullen op kunt zetten. Heb jij misschien mooie planten die je doen denken aan een van je reizen? Zoals cactussen, hangplanten, bepaalde kruiden etc.? Pot deze dan en zet ze bovenop je tuinkast.

Je kunt eventueel ook nepplanten kopen, zodat je zeker weet dat ze ook de winter overleven. Het voordeel hiervan is dat je de meest exotische planten kunt aanschaffen. Wat dacht je bijvoorbeeld van die speciale cactus die je in Mexico zovaak bent tegengekomen?

Lees ook: 7 tips voor de perfecte vakantie in eigen tuin.

4. Verf je tuinkast in een vrolijke kleur

Je kunt reisfoto’s ook combineren met een zomers kleurtje op je kast. De echte creatievelingen onder ons kunnen zelfs een schilderij maken op hun tuinkast.

Is er bijvoorbeeld een bepaalde kleur die je aan een van je reizen doet denken? Misschien blauw voor Griekenland of felle kleuren voor Zuid-Amerika? Pak de verfpot er dan bij en ga aan de slag! Zorg er wel voor dat je verf gebruikt die tegen invloeden van buiten kan.

Zo zie je maar, je hoeft je tuinkast echt niet perse te gebruiken voor je tuinartikelen. Tuinkasten zijn juist perfecte opbergruimtes voor je reisuitrusting. En met een leuk kleurtje en de nodige accessoires erbij, transformeer jij je tuinkast tot een ware reiskast!

Reageren