Zo maak je de mooiste vakantiefoto’s! 3x tips

Ga jij binnenkort op vakantie? En wil je haarscherpe foto’s schieten of een pro video maken van je vakantie? Het fotograferen onder andere omstandigheden kan best een uitdaging zijn. Welke apparatuur neem je mee en hoe kun je je dierbaren het beste fotograferen? Er zijn genoeg dingen om rekening mee te houden bij reisfotografie. Daarom vind je hieronder een aantal tips voor het fotograferen op reis!

Maak ongemerkt foto’s van je familie en vrienden

De leukste foto’s zijn vaak foto’s die je ongemerkt maakt van je familie en vrienden. Maak bijvoorbeeld foto’s tijdens een uitstapje, een activiteit of gewoon op de plek waar je verblijft. Zo krijg je echte en unieke foto’s van de gezellige vakantiemomenten. Maar hoe maak je nou ongemerkt foto’s tijdens de vakantie? Het is bijvoorbeeld een idee om pas te beginnen met fotograferen wanneer je dierbaren ergens mee bezig zijn. Zo ligt hun aandacht volledig bij de activiteit en kun je makkelijk ongemerkt fotograferen. Uiteindelijk kun je de foto’s later aan je dierbaren laten zien en er eventueel een mooi vakantie fotoalbum van maken.

Ga op reis met kwalitatieve en compacte apparatuur

Als je op vakantie gaat kun je waarschijnlijk niet veel apparatuur meenemen. Het is daarom handig om compact apparatuur mee te nemen wat niet veel weegt. Zo past het makkelijk in je koffer en hoef je niet met zwaar apparatuur te lopen op vakantie. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten lichte en kleine camera’s verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een compact camera of een systeemcamera. Systeemcamera’s zijn van hoogwaardige kwaliteit en licht en compact. Online en in camerawinkels vind je alle verschillende soorten systeemcamera’s. Zeker de moeite waard om te overwegen!

Houd rekening met het daglicht

Houd rekening met het daglicht

Net zoals normaal is het natuurlijk altijd belangrijk om rekening te houden met het licht. Het daglicht is natuurlijk anders op verschillende plekken en daarom is het goed om je hier even in te verdiepen. Kijk bijvoorbeeld van tevoren wanneer de zonsopgang en zonsondergang is. Zo weet je wanneer het daglicht ongeveer het beste is. Als je naar een warme bestemming gaat is het al helemaal belangrijk om hier rekening mee te houden. Tijdens de warmste uren kun je last krijgen van warmtetrillingen, waardoor je foto’s erg onscherp kunnen worden. Het is dan al helemaal belangrijk om op het goede tijdstip te fotograferen!

Na het lezen van deze tips kun jij aan de slag met het maken van prachtige foto’s en video’s op vakantie!

Reageren