Zo leg jij jouw wereldreis vast

Ga je binnenkort het avontuur aan? Staat er een wereldreis op de planning? Dan wil je dit natuurlijk wel zo goed mogelijk vast kunnen leggen. Er gebeurt zoveel op reis dat het onmogelijk is om alles te onthouden. Maar met deze leuke en creatieve manieren kun je jouw wereldreis vastleggen. Zowel voor nu, als voor later!

1. Stuur jezelf een kaartje

Kaartjes zijn altijd leuk. Je kunt er unieke momenten op vastleggen en hier later nog eens op terug kijken. Verstuur bijvoorbeeld vanuit ieder land of iedere stad leuke ansichtkaarten met een persoonlijke uitstraling. Stuur deze naar je eigen adres in Nederland, of naar familie of vrienden. Aan het einde van je reis kun je alle ansichtkaarten terug zien en de verhalen lezen die je toendertijd geschreven hebt. Vul bijvoorbeeld iedere ansichtkaart met een mooie ervaring of een emotioneel moment. Later kun je alle kaarten samenvoegen in een boek, of er een mooi stuk muurdecoratie van maken. Ook leuk voor het nageslacht!

2. Houd je ervaringen bij

Er gebeurt waarschijnlijk zoveel gedurende deze reis dat je het echt niet allemaal kunt onthouden. Door je ervaringen, gevoelens en gedachten bij te houden op toffe, gepersonaliseerde notitieblokken, kun je het op een later moment allemaal nog eens herbeleven. Wanneer je weer thuis bent kun je alle notitieblokken samenvoegen in 1 grote verhalen map. Leuk voor later!

3. Schrijf een dagboek

Nu hoef je natuurlijk niet iedere pagina te beginnen met een ‘lief dagboek’, er zijn namelijk ook veel creatieve manieren om een dagboek bij te houden. Houd bijvoorbeeld een ‘ervaring boek’ bij waarin je verschillende onderwerpen aangeeft. Je eetpatroon bijvoorbeeld, je meest indrukwekkende ervaringen, plaatsen die je hebt gezien, emoties die je hebt ervaren. Doe dit met leuke tekeningen en kleurtjes om het allemaal tot een mooi geheel te brengen. Dat maakt het ook leuk om nog eens doorheen te bladeren.

4. Houd je dagen bij in foto’s

Nu maakt natuurlijk bijna iedereen wel foto’s tijdens een reis, maar je kan de foto’s ook net wat anders aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan een bepaald foto concept. Maak je foto’s iedere dag om hetzelfde tijdstip, of maak foto’s van alles wat je eet tijdens je reis. Door alle foto’s in eenzelfde lijn te houden, heb je aan het einde van je reis een super toffe reportage om thuis aan de muur te hangen, of in een fotoboek te plakken. Toch weer net wat anders dan die selfie met dat uitzicht op de bergen.

 

Reageren