Zo hervind je jouw energie op vakantie

Heb je een toffe reis op de planning staan, maar hoop je ook een beetje uit te rusten? Wil je mooie dingen zien en lekker actief bezig zijn, maar ben je ook bang jezelf voorbij te lopen? Met deze tips hervind je jouw energie op vakantie!

Vliegreis voorbereiden

Zorg voor een ontspannen start

Ga je vliegen? Zorg voor een ontspannen start van je vakantie door je auto te parkeren bij het vliegveld. Je hoeft niet te sjouwen met je bagage, bent weinig extra tijd kwijt en hoeft niet met koffers en al in een overvolle trein te stappen. De goedkoopste optie om te parkeren bij een vliegveld is shuttle parkeren. Je reserveert een plekje op een parkeerterrein in de buurt van het airport en gebruikt vervolgens een gratis shuttlebus om bij de vertrekhal te komen.

Voeg je naar het ritme van je bestemming

Misschien eet je thuis altijd stipt om zes uur, maar de locals weten natuurlijk het beste hoe je dient te leven op plaats van bestemming. Probeer mee te bewegen met het plaatselijke ritme en ‘do as the locals do’. Houd bijvoorbeeld ‘s middags lekker een siesta en geniet van het straatleven na zonsondergang. Begin je dag met een espresso op een dorpspleintje in Italië of maak tijd voor een lekkere tapas in de binnenstad van Malaga. Vakantie is het moment om even te breken met je dagelijkse ritme. Een beetje eng, maar ook geel verfrissend!

Lees je favoriete boek

Hoe lekker is het om even helemaal op te gaan in je fantasie? Thuis komt het er vaak niet van om ongestoord een boek te lezen, maar in het vliegtuig, op het strand of op je balkon lijken de pagina’s opeens weg te vliegen! Even weg van de digitale wereld, met een echt boek in je handen, krijg je het vakantiegevoel zeker te pakken.

Breek met energieslurpende contacten

Vakantie is tijd voor jezelf! Zorg jij het hele jaar door voor je buurvrouw? Red je je collega’s altijd uit lastige situaties? Tijdens je vakantie mag je je echt even op jezelf focussen. Dat is niet egoïstisch, maar broodnodig om straks weer opgeladen thuis te komen. Dus zet je werk e-mail op stil, de notifications van je vergaderapp uit en richt al je energie op de dingen, die jij echt leuk vindt om te doen.

Verwen je lichaam

Wees lief voor jezelf tijdens het reizen en denk daarbij ook aan je lichaam. Smeer je lekker in voor je op het strand gaat liggen; huur een ligbedje en een parasol en geniet van de zeewind door je haar. Verwen jezelf met een goed wijntje, maar kies ook eens voor een zomerse salade of een verse visschotel. Wandelen helpt om je gedachten op orde te krijgen en is ook nog eens heel goed voor je lichaam. Is het warm op de plaats van je bestemming? Begin je dag dan met een frisse duik in het zwembad en probeer je tijd zo in te delen, dat je de meeste sightseeing ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat plant.

Reageren