Zo bereid je je goed voor op jouw reis naar Vietnam

Het prachtig Oost-Aziatische land Vietnam wordt steeds populairder. Met name onder de backpackers is dit een geliefde bestemming. Het land heeft letterlijk alles: Mooi weer, een adembenemend mooie natuur, prachtige stranden én bruisende steden. Een trip naar Vietnam is een onvergetelijk ervaring en zal je voor altijd bijblijven. Omdat Vietnam aan de andere kant van de wereld ligt en de cultuur behoorlijk ander is als in Nederland dien je wel het een en ander voor te bereiden voor je op reis gaat naar Vietnam. Hoe bereid je je goed voor op jouw rondreis naar Vietnam? Je leest het hieronder!

Het aanvragen van een visum voor Vietnam

De eerste stap is het aanvragen van een visum. Er zijn twee verschillende mogelijkheden: het e-visum Vietnam en het visum on arrival voor Vietnam. Eerstgenoemde kun je van tevoren online aanvragen en het visum on arrival kun je – zoals de naam al doet vermoeden – bij aankomst verkrijgen. Wij raden je ten zeerste aan om voor het e-visum te kiezen aangezien het visum on arrival duurder is én je vaak lang moet wachten bij de douane. Hieronder leggen we precies uit hoe je een e-visum voor Vietnam aanvraagt!

Lees ook: Alles over het visum voor Sri Lanka

Online aanvragen

Het e-visum voor Vietnam is dus eenvoudig online aan te vragen. Er zijn echter wel wat voorwaarden waar je aan moet voldoen:

– Je moet het visum in bezit hebben vóór dat je het land inreist

– Je paspoort dient minimaal 30 dagen geldig te zijn bij aankomst

– Het is niet toegestaan om overdraagbare ziektes te hebben

– Je mag niet gedeporteerd zijn uit Vietnam (in de afgelopen 3 jaar)

Stappenplan

Wanneer je aan bovenstaande voorwaarden voldoet kun je het e-visum aanvragen. Het werkt alsvolgt:

Stap 1: Vul het aanvraagformulier in

Stap 2: Voldoe de betaling (Kosten bedragen: 39,95 euro)

Stap 3: Upload een recente pasfoto

Stap 4: Wacht tot je het visum via de mail binnenkrijgt (Dit duurt over het algemeen 3 dagen)

vietnam visum 2

Lees ook: Alles over het visum voor Myanmar

Inentingen

Het laatste wat je wilt wanneer je een verre reis maakt is ziek worden. Wanneer je naar Vietnam reist zijn er in principe géén verplichte inentingen. Toch raden we je aan om de volgende inentingen toch te doen. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen.

– DTP (Difterie, Tetanus, Polio)

– Hepatitis A

– Hepatitis B

Lees ook: Zo bereid je je goed voor op jouw reis naar India

Handige dingen om mee te nemen

Als het goed is neem je een koffer of een backpack mee wanneer je gaat reizen door Vietnam. Deze is uiteraard gevuld met je toilettas, kleren en wellicht oplaadkabels voor je smartphone, etc. Wat moet je beslist meenemen naar Vietnam? Wij hebben een paar dingen op een rijtje gezet:

– Genoeg geheugen voor je digitale camera

Vietnam is als een gigantisch openluchtmuseum. Je zult dus gegarandeerd veel foto’s maken!

– Zonnebrand met sterke factor

Hoewel het soms bewolkt kan zijn, is de zon in Vietnam erg krachtig (veel krachtiger als wij in Nederland gewend zijn). Zorg dus dat je voldoende zonnebrand met een hoge factor meeneemt.

– Kopieën van belangrijke documenten

Zorg dat je altijd kopieën bij je hebt van bijvoorbeeld: je vliegticket, je paspoort, je verzekeringspolis. Ook raden we je aan om ze in te scannen en naar jezelf te mailen. Zo weet je zeker dat je deze belangrijke papieren altijd bij de hand hebt.

Reageren