Zo bereid je je goed voor op jouw reis naar India

India is een razend populaire bestemming voor allerlei soorten reizigers. Gezinnen, Digital Nomads, maar ook onder backpackers is het land erg gewild. Dit veelzijdige land is gigantisch en er is ontiegelijk veel te zien. Indrukwekkende paleizen en tempels, magische natuur en een unieke cultuur. Kortom, India is een prachtig land om te bezoeken. Wel is het essentieel dat je goed voorbereid op reis gaat. Hoe bereid je je nu goed voor op een reis naar India? Dat lees je in dit artikel!

Lees ook: Zo bereid je je goed voor op jouw reis naar Vietnam

Vliegticket boeken

Het voorbereiden van je reis begint natuurlijk bij het boeken van een ticket. Hoewel je het waarschijnlijk niet verwacht is vliegen naar India relatief goedkoop. In vergelijking met andere Aziatische landen vlieg je voor een gunstige prijs naar India. De hoofdstad van India is New Delhi en dit is ook gelijk de meest gunstige plek om naartoe te vliegen. Zo vlieg je al voor minder dan 600 euro naar deze wereldstad. Wanneer je zo goedkoop mogelijk wilt vliegen kun je het beste verschillende vergelijkingssites raadplegen. Ook kun je verschillende luchthavens voor vertrek bekijken. Zo kan het soms voordeliger zijn om te vliegen vanaf Brussel, Frankfurt of bijvoorbeeld Londen. Een andere truc is het van tevoren boeken van het vliegticket. Deze tickets zijn vaak een stuk goedkoper!

india vliegtuig

Het aanvragen van een visum

Voordat je het vliegtuig instapt moet je een visum voor India aanvragen. We zullen je gelijk informeren over de kosten: 80 euro. Dit is relatief veel geld voor een visum, maar zonder dit document kom je het land niet in, dus er is geen andere optie. Waar je voorheen een hele procedure aan moest gaan om dit document te bemachtigen, is het tegenwoordig een stuk eenvoudiger. Je kunt het visum namelijk aanvragen via een digitaal formulier. Wanneer je dit e-visum India krijgt kun je het land in. Het is wel belangrijk om te letten op de voorwaarden voor het visum India. Zo mag je met dit visum slechts 60 dagen in het land verblijven en je mag niet werken. Daarnaast mag je alleen aankomen op de 24 grootste luchthavens en drie grootste zeehavens.

Lees ook: Alles over het visum voor Myanmar

Medische voorbereidingen

Wanneer de vlucht geboekt is en je het visum in handen hebt, is het tijd voor de medische voorbereidingen. India is een totaal ander land als Nederland en hier komen bepaalde ziektes voor die in ons landje niet aan de orde zijn. Je zult een aantal verplichte en niet verplichte inentingen moeten halen. We hebben de nodige inentingen hieronder op een rijtje gezet!

Vaccinatie tegen gele koorts (verplicht!)

Vaccinatie tegen DTP (aangeraden!)

– Vaccinatie tegen Hepatitis A (aangeraden!)

– Vaccinatie tegen hepatitis B

– Vaccinatie tegen buiktyfus

– Vaccinatie tegen Hondsdolheid

– Vaccinatie tegen Tuberculose 

malaria

Overige medicijnen

Naast bovenstaande vaccinaties raden we je ook aan om voldoende malariapillen en DEET mee te nemen als je naar bepaalde gebieden gaat waar de malariamug voorkomt.

Lees ook: Alles over het visum voor Sri Lanka

Hygiëne

Zoals je misschien al weet dien in je India goed op te letten met wat je eet. Het eten in India is heerlijk, maar de hygiëne in dit land is niet zoals we die hier in Europa gewend zijn. Gelukkig zijn er een aantal vuistregels waar je je als reiziger aan zou moeten houden:

– Drink altijd water uit een verzegelde fles

– Eet geen rauwe groente

– Eet geen voorgesneden fruit

– Pas op met eten dat op straat verkocht wordt

– Doe rustig aan met pittig eten

 Neem mee

– ORS

Oral Rehydration Salts om te voorkomen dat je uitdroogt

-Diarreeremmers

Conclusie

Wanneer je bovenstaande handelingen uitvoert dan komt het vast helemaal goed. Er kunnen natuurlijk altijd dingen gebeuren, maar dat kan overal, ook hier in Nederland. Geniet van je reis, je zult de tijd van je leven hebben!

Reageren