Zo bereid je je goed voor op een vliegreis

1. Plan het vervoer naar het vliegveld
Het is goed om van tevoren te plannen hoe je naar het vliegveld komt. Wordt je gebracht? Of ga je zelf met openbaar vervoer of met de auto? Zorg zeker voor wat extra reistijd, want je kunt altijd in de file terecht komen of een trein kan vertraging hebben. 

2. Koop een parkeerkaart
Ga je parkeren bij het vliegveld? Dan kan je van tevoren al een parkeerkaart kopen. Zo kan je al vergelijken waar je het goedkoopste kan staan en het van tevoren boeken kan ook geld besparen. Dit kun je onder andere doen bij Parkago.

3. Check je online in
Bij de meeste maatschappijen kan je online inchecken. Dit scheelt veel wachttijd op het vliegveld.

4. Print je ticket en controleer je visum
Print nadat je online bent ingecheckt je ticket en controleer ook of je aan alles voldoet om het land van bestemming te bezoeken. Klopt je visum? Heb je alle benodigde documenten bij je? 

5. Zorg voor comfort in het vliegtuig
Een vliegreis kan erg lang duren. Daarom is het belangrijk dat je het jezelf comfortabel maakt. Trek daarom kleding aan die lekker zit en zorg voor laagjes zodat je wat kan aantrekken als het kouder wordt en andersom. Een kussentje, een slaapmasker, warme sokken en oordoppen zijn accessoires om ook aan te denken als je je handbagage pakt.

6. Laad je elektronische apparatuur op
Zorg ervoor dat je e-reader, laptop, muziekspeler of telefoon opgeladen zijn als je ze wilt gebruiken in het vliegtuig.

7. Koop eten voor in het vliegtuig
Je mag gewoon je eigen eten meenemen in het vliegtuig. Je kunt met sommige etenswaren alleen niet bepaalde landen in. Maar dit kan je altijd weggooien voordat je door de douane gaat in het land waar je aankomt. Het is ook handig om een leeg afsluitbaar flesje mee te nemen, die je na de douanecontrole in Nederland in het toilet op het vliegveld vult met water. 

8. Controleer of je bagage voldoet aan de eisen
Voorkom vervelende verrassingen en controleer de bagageregels van de maatschappij waarmee je vliegt. Bij een te grote of te zware tas moet je op het vliegveld vaak onnodig veel bijbetalen en dat wil je uiteraard voorkomen. 

Reageren