De zeven mooiste dorpjes van Frankrijk

Frankrijk barst van de sfeervolle en pittoresque dorpjes. Vaak zó mooi dat ze uit een sprookje lijken te komen. Je waant je weer even terug in de tijd. We hebben de zeven mooiste dorpen van Frankrijk voor je op een rijtje gezet. Deze authentieke dorpen zijn zeker een bezoek waard:

Mooiste dorpjes Frankrijk

Saint-Guilhem-le-Désert

Dit dorp is een populaire bestemming in Hérault, en dat is niet voor niets. Saint-Guilhem-le-Désert lijkt uit een middeleeuws verhaal te komen. Het dorp heeft prachtige stenen gebouwen, smalle straatjes en sfeervolle pleinen. Het staat dan ook op de UNESCO werelderfgoed lijst. Saint-Guilhem-le-Désert is een belangrijke plaats op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. De prachtige abdij de Gellone in het centrum van het dorp verwelkomt dagelijks pelgrims.

Bezoek Saint-Guilhem-le-Désert tijdens deze dagtocht vanuit Montpellier:

Flavigny-sur-Ozerain

Mooiste dorpjes Frankrijk

Flavigny-sur-Ozerain ligt in Bourgondië. Het is een idyllisch dorpje gelegen langs steile rotsen. Dit mooie Franse dorpje is bekend als achtergrond voor de film Chocolat, maar ook om de anijssnoepjes Anis de Flavigny die hier vandaan komen. Bezoek het oude klooster waar de anijssnoepjes worden gemaakt, wandel over de promenade en dwaal door de steegjes.

Dit zijn de top accommodatie opties in Flavigny-sur-Ozerain:


Barfleur

Dit is een badplaats in Normandië, in het noorden van Frankrijk. Het is een van de mooiste dorpen van Frankrijk met maar 650 inwoners, een mooie haven en een erg hoge vuurtoren. In de middeleeuwen was de haven van Barfleur een van de grootste van Frankrijk. Je ziet de rijke geschiedenis terug in het charmante dorp.

Dit zijn de top accommodatie opties in Barfleur:

Pesmes

Dit dorpje ligt in Haute-Saône, boven de rivier de Ognon. Het is een pittoresk dorpje wat is omringd door een middeleeuwse stadsmuur. Bezoek het kasteel dat gebouwd is in de dertiende eeuw en de kerk Saint Hilaire uit diezelfde periode. Ben je nog op zoek naar een leuke souvenir? Dan kan je hier het beste olijfolie kopen. Pesmes staat bekend om zijn goede biologische olijfolie.

Dit zijn de top accommodatie opties in Pesmes:

Lees ook: tips wanneer je met de auto op vakantie naar Frankrijk gaat

Roussillon

Roussillon is een mooi dorp in Vaucluse met rode huizen. Het heeft veel mooie pleinen en een gezellige sfeer. Roussillon ligt in het Parc Naturel Regional du Luberon. Naast dit prachtige dorp ligt de grootste okermijn van Europa, de Colorado Provençale, wat vergeleken wordt met de Colorado Canyon in de Verenigde Staten. Dit is een bijzondere plek om doorheen te wandelen. Je komt onderweg door diepe okerkleurige kuilen en langs bizarre rotsformaties.


Rocamadour

Dit dorp ligt in Lot en het is een van de meest bezochte bedevaartplekken van Frankrijk. Aan het begin van de middeleeuwen verbleef de heilige Sint-Amadour hier .Er zijn veel legende’s rond de sint en al eeuwenlang komen er pelgrims naar het dorp. Rocamadour is tegen een rots aangebouwd en bovenaan de rots staat een oud kasteel wat een bezoek waard is. Lokale lekkernijen van dit pittoresque dorpje in Frankrijk zijn geitenkaasjes en ganzenleverpaté.

Ontdek Rocamadour met deze leuke activiteiten:

Gordes

Mooiste dorpjes Frankrijk

Dit is nog een mooi authentiek dorpje in de Vaucluse wat door veel toeristen bezocht wordt. Maar ondanks de drukte blijft het dorp de moeite waard. Het is gelegen op een heuvel met bovenaan een kasteel uit de 16e eeuw. De straten van Gordes zijn er erg smal en de huizen hebben een authentieke uitstraling. In het kasteel bovenaan het dorp is een museum van de Vlaamse schilder Pol Mara, die een tijdje in Gordes heeft gewoond.

Reageren