Wat zijn de zeven beste festivals in Europa?

Roskilde (Roskilde, Denemarken)

Het festival in het Deense Roskilde behoort tot de grotere muziekfestivals van Europa. Eind juni en begin juli kun je vier dagen lang genieten van verschillende genres en grote acts als Red Hot Chilli Peppers, Neil Young en Macklemore & Ryan Lewis. De sfeer op Roskilde is relaxt en de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel.

Sziget (Boedpast, Hongarije)

Dit festival is de laatste jaren erg populair onder Nederlanders. Er gaan begin augustus zelfs speciale Sziget-treinen naar Boedapest. Het festival duurt maar liefst zeven dagen (en nog langer als je al voor de eerste acts optreden op het campingterrein staat). Sziget wordt gehouden op het Óbuda-eiland in de Donau (Sziget is dan ook Hongaars voor eiland). De line-up is gevarieerd en heeft altijd grote namen, zoals Muse, Rihanna en David Guetta.

Campingflight to Lowlands Paradise (Biddinghuizen, Nederland)

Lowlands wordt al sinds 1996 gehouden en is van een kleinschalig evenement uitgegroeid tot een weekendvullend festival met al jarenlang meer dan 50.000 bezoekers. De ontspannen sfeer, het gevarieerde eten, de vele tenten, de 24-uurs mentaliteit en acts rondom de muziek maken Lowlands tot een geliefd festival onder Nederlandse en buitenlandse bezoekers. Lowlands wordt half augustus gehouden en heeft vaak acts die nog niet bekend zijn of op het punt van doorbreken staan zoals in het verleden Kings of Leon, Arcade Fire en Arctic Monkeys.

Rock Werchter (Werchter, België)

Dit festival wordt al meer dan 40 jaar georganiseerd en is favoriet bij veel Nederlanders. Net als bij Pinkpop draait het hier meer om de muziek alleen dan bij bijvoorbeeld Lowlands. Er zijn drie grote podia, waar de meer dan 85.000 bezoekers eind juni en begin juli kunnen genieten van bands als Rammstein, The Offspring en Tame Impala.

Primavera Sound (Barcelona, Spanje)

Primavera Sound wordt eind mei, begin juni gehouden in het centrum van Barcelona. Net als Lowlands legt dit festival de focus op iets onbekendere bands en wat meer alternatieve muziek als indie en electronische dansmuziek.

Glastonbury (Pilton, Engeland)

Sinds de jaren zeventig wordt het Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts georganiseerd. Het is misschien wel het populairste muziekfestival in Europa. Ondanks dat er meer dan 150.000 toegangskaarten beschikbaar zijn, is het festival altijd snel uitverkocht. Het festival wordt in juni gehouden en heeft altijd grote namen, zoals The Rolling Stones, Adele en Coldplay.

Isle of Wight Festival (Isle of Wight, Engeland)

Dit festival wordt in juni gehouden op het gelijknamige eiland aan de zuidkant van Engeland. Het ‘Britse Woodstock’ vond voor het eerst van 1968 tot en met 1970 plaats. In 2002 werd het weer georganiseerd en groeide sindsdien uit tot een drie dagen durend evenement met wereldberoemde bands als Queen, The Who en Faithless.

Op deze geweldige muziekfestivals kun je je dus de hele zomer vermaken. Naar welke ga jij toe?

Reageren