Zeven bespaartips vóór je vakantie

Op vakantie willen we liever niet aan geld denken en alleen maar genieten. Daarom is het fijn om voordat je op vakantie gaat al wat geld te besparen zodat je hier op vakantie niet aan hoeft te denken. En je kunt heel goed geld besparen op je vakantie zelf. Dit zijn zeven tips om geld te besparen vóór je vakantie.

1. Bespaar op parkeerkosten bij Schiphol

Als je met de auto naar Schiphol gaat dan kan je flink wat geld besparen op het parkeren. Er zijn namelijk veel verschillende parkeerplekken met elk hun eigen parkeerprijzen. Goedkoop parkeren op Schiphol doe je door de goedkoopste parkeerplaats uit te kiezen.

2. Boek je toegangskaartjes voor attracties van tevoren

Als je toegangskaartjes voor musea of pretparken al van tevoren online koopt scheelt dat je vaak in de prijs. En daarnaast scheelt het je ook nog eens in de rij staan. Twee vliegen in een klap dus.

3. Kies voor een doorlopende reisverzekering

Als je vaak op vakantie gaat kan je geld besparen door voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. De kosten zijn dan lager in vergelijking met als je elke keer een aparte reisverzekering aanschaft. Een reisverzekering kan je sowieso geld besparen als er iets vervelends gebeurd op vakantie.

4. Koop reisartikelen in de aanbieding

Veel reisartikelen zijn aan een bepaald seizoen verbonden. En buiten dit seizoen worden ze voor een goedkopere prijs aangeboden en dat betekent dat jij je slag kan slaan. Koop bijvoorbeeld je wintersportaccessoires in de zomer of zoek juist in de winter nieuwe snorkels uit. Zo kan je flink wat geld besparen.

5. Boek je vliegtickets op tijd

Twee maanden van tevoren is vaak de beste tijd om je vliegtickets te boeken. Dan zijn de prijzen van de meeste vliegtickets het laagst. Bijna alle vliegtickets worden hierna alleen maar duurder. Boek je vliegtickets dus op tijd om hiermee geld te besparen.

6. Boek een vakantiepakket

Er zijn veel reisbureau’s die een hotel plus vlucht aanbieden als één pakket. Dit kan heel voordelig uitpakken en als dit aan jouw wensen voldoet is het ook nog eens lekker makkelijk.

7. Weeg en meet je bagage van tevoren

De verschillende vliegmaatschappijen hebben andere regels als het gaat om de afmetingen en het gewicht van je bagage. Controleer goed van tevoren of jouw bagage aan deze regels voldoet. Anders heb je de kans om meer te moeten betalen op het vliegveld. En dat wil je uiteraard voorkomen.

Deze zeven tips helpen je om geld te besparen voordat je op vakantie gaat. Lees ook ons artikel over budget vakantiebestemmingen voor meer tips voor als je geld wilt besparen met vakanties.

Reageren