De Zeeuwse kust, vakantie in eigen land

Zeeland is een prachtige provincie in het zuiden van ons kleine kikkerlandje. Je vindt hier tientallen kilometers aan strand en het weer is hier relatief zonnig. Ook zijn steden als Middelburg, Domburg en Vlissingen echte aanraders. Dit maakt deze provincie een heerlijke vakantiebestemming. Dichtbij, lekker Hollands en ontiegelijk gezellig! Jaarlijks trekt Zeeland miljoenen toeristen, uit Nederland, maar ook uit Duitsland en België.

Vakantiepark Zeeuwse kust

Aan de kilometerslange Zeeuwse kust liggen vele gezellige vakantieparken waar je bungalows, appartementen en zelfs villa’s kunt huren. Deze vakantieparken liggen op loopafstand van het strand en en vanaf hier kun je alle bezienswaardigheden van Zeeland eenvoudig bezoeken met de auto of met de fiets. Zeeland is geweldig om op de fiets te verkennen. Er zijn vele plaatsen waar je fietsen, tandems, mountainbikes en zelfs elektrische fietsen kunt huren. bij de VVV kun je gratis fietsroutes aanvragen.

Wat te doen?

Natuurlijk ga je vooral naar Zeeland voor de prachtige stranden, maar er is hier nog veel meer te doen. Wat te doen tijdens een vakantie aan de Zeeuwse kust? Hieronder een paar dingen die je zeker moet doen in deze zuidelijke provincie!

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en deze kleine (ca 40.000 inwoners) stad is zeker een bezoekje waard. Je kunt hier goed winkelen en je vindt hier meerdere historisch monumenten. De meeste bekende is de ‘Lange Jan’. Deze kerk staat in het centrum van de stad en heeft een toren van maar liefst 91 meter hoog. Alleen de Domtoren in Utrecht is hoger. Deze Abdij is tevens het symbool van Middelburg. Je kunt de 207 treden van deze toren ook beklimmen en vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad en de rest van de omgeving. Meer informatie via deze website.

Vlissingen

Een andere bekende stad in Zeeland is Vlissingen. Deze stad ligt pal aan de zee en heeft een prachtige boulevard. Je kunt hier heerlijk vis eten, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over de zee. Op een heldere dag kun je zelfs Engeland zien liggen! Ook varen hier gigantische containerschepen voorlangs, de een nog groter dan de ander. Ook kun je goed winkelen in Vlissingen. Iets achter de boulevard ligt een -grotendeels overdekt- winkelcentrum met allerlei grote winkelketens.

Domburg

Het dorp Domburg ligt aan de westkust van Walcheren en is de op een na oudste badplaats van het land. Hier wonen slechts 1.500 mensen, maar vooral in de zomer stikt het hier van de toeristen. Naast Nederlanders zie je hier ook veel Duitsers. Je vindt hier prachtige duinen en kilometers strand. Domburg was in het verleden ook een populaire plek onder kunstenaars. Vele kunstenaars, waaronder Jan Toorop en Piet Mondriaan, reisden af naar Domburg om het ‘Zeeuwse Licht’ te aanschouwen.

Reageren