Yosemite National Park: praktische tips

Op rondreis door West-Amerika? Vergeet vooral niet een bezoek aan Yosemite National Park te brengen! Het is namelijk een van Californië’s mooiste en indrukwekkendste hoogtepunten. Lees vooral verder voor de beste praktische tips voor je bezoek aan Yosemite National Park.

Yosemite National Park groen landschap

Naar Yosemite

Het National Park ligt op zo’n vier uur rijden van San Francisco. Helemaal niet erg, want tijdens de rit zie je al allerlei mooie landschappen. Verblijven in Yosemite kan (in een hotel of op de camping), maar de meeste toeristen zullen ervoor kiezen een hotel te vinden in een van de stadjes buiten het park, zoals Mariposa. Bedenk je dat je wel een ticket nodig hebt voor Yosemite. Deze koop je online of bij de entreestations van het park.

Dit zijn een paar van de top-beoordeelde accommodatie opties vlak bij Mariposa, in de buurt van Yosemite National Park:

Yosemite National Park uitzicht op Half Dome
Foto: Aimée Kniese

Het park

Wanneer je het park daadwerkelijk inrijdt passeer je meteen al allerlei hoogtepunten van Yosemite: Half Dome, El Capitan en Bridalveil Fall. Parkeren kan op meerdere plekken in het park en er rijden ook gratis shuttles. Maak je dus niet druk over op welke parkeerplek je staat.

Vanaf hier kun je een van de vele trails bewandelen of langs de ‘vista points’ (uitzichtpunten) rijden. Voor prachtig uitzicht op Half Dome ga je naar Glacier Point. Verder kun je ook nog naar Valley View gaan. Hier kijk je uit op El Capitan, Merced River, Bridalveil Fall en Half Dome. Ook de moeite waard zijn de strandjes in Yosemite, waaronder Cathedral Beach en Sentinel Beach.

Yosemite is immens groot (ruim 3000 vierkante kilometer), verwacht dus niet dat je het hele park zult zien in een aantal dagen. De mooiste en bekendste hoogtepunten bekijken is natuurlijk wel mogelijk! Tot bepaalde gebieden in Yosemite zul je geen toegang hebben, aangezien je daar een vergunning voor nodig hebt. Naast wandelen is Yosemite ook ideaal om te fietsen, paard te rijden of voor wintersport.

Hier alvast een beetje inspiratie voor je bezoek aan Yosemite National Park:

Een aantal extra tips voor je bezoek aan Yosemite National Park:

  • Draag goede schoenen: je gaat heel veel lopen op een dag in Yosemite;
  • Neem genoeg eten en water mee. Het is wel te verkrijgen op een aantal plekken in het park, maar het kan geen kwaad om toch wat mee te nemen;
  • Neem zonnebrand mee (of genoeg warme kleding in de herfst of winter);
  • Tijdens feestdagen en in het weekend kan het erg druk zijn in Yosemite, probeer je bezoek hieromheen te plannen;
  • Vertrouw niet teveel op je smartphone, op veel plekken in het park is geen verbinding, laat staan Wi-Fi, en
  • Maak gebruik van de shuttlebussen in het park, ze zijn gratis en brengen je overal in het park.
Yosemite Map
Yosemite National Park

Reageren