Met working holiday visum werken in Nieuw-Zeeland

Waarom een working holiday visum?

Een working holiday visum geeft je de bijzondere kans om Nieuw-Zeeland te ontdekken terwijl je ook een zakcentje verdient. Nieuw-Zeeland heeft ongeveer dezelfde prijzen als in Nederland dus het is fijn om wat bij te verdienen als je daar reist. Werken in een ander land is een bijzondere ervaring, want je leert de cultuur en de mensen van het land veel beter kennen. En laat het nou net zo zijn dat de kiwi’s ( zo noem je mensen uit Nieuw-Zeeland ) een van de vriendelijkste mensen van de wereld zijn.

Nieuw-Zeeland heeft naast vriendelijke mensen veel bijzondere natuur. Je vindt er mooie bergen, bijzondere schiereilanden, groene heuvels vol schapen en prachtige baaien. Op het Zuidereiland kan je in de winter zelfs skiën in de buurt van het populaire Queenstown.

Het visum aanvragen

Je kunt het visum hier makkelijk online aanvragen. Je kunt dit 6 tot 12 maanden voor vertrek doen. Als Nederlander heb je geluk, want er is geen limiet op het aantal Nederlanders dat het visum kan aanvragen. Je bent dus zeker van een plekje, mits je aan de voorwaarden voldoet. Je kunt met dit visum ook voor 6 maanden in Nieuw Zeeland studeren of stage lopen. Het visum kost rond de €100,-.

De voorwaarden:

– Je kan geen kinderen of partner meenemen.
– Je moet tussen de 18 en 30 jaar zijn.
– Je moet voldoen aan bepaalde gezondheidseisen en gedragsnormen.
– Je moet een retourticket kunnen betalen.
– Je moet een dekkende zorgverzekering hebben.
– Je paspoort moet nog 3 maanden na de geplande vertrekdatum geldig zijn.
– Je hebt nooit eerder een working holiday visum gehad voor Nieuw-Zeeland.

Werk vinden in Nieuw-Zeeland

De meeste banen zijn te vinden in de landbouw, in het toerisme en in de horeca. In het algemeen verdien je als backpacker het minimumloon. Het is niet altijd makkelijk om een baan te vinden in Nieuw-Zeeland. Dit zijn enkele tips:

1. Denk aan je timing. Kom bijvoorbeeld niet aan september wanneer het grootste deel van de backpackers aankomt. Als je een paar maanden eerder aankomt heb je een grotere kans op een baan.

2. Wil je fruit plukken? Controleer dan voor vertrek waar en wanneer de verschillende pluk seizoenen zijn.

3. Er zijn speciale websites met vacatures voor backpackers die je het beste regelmatig kunt checken. Neem zo snel mogelijk contact op met de werkgever voor de grootste kans op de baan.

4. Koop een Nieuw-Zeelandse simkaart zodat je kunt lokaal kunt bellen.

4. Je hebt meer kans op een baan als je in het bezit bent van een auto. Er zijn veel tweedehands auto’s te koop en veel backpackers die weer naar huis gaan verkopen hun auto voor een schappelijke prijs.

5. Lukt het even niet om een baan te vinden? Er zijn verschillende websites waarbij je kunt werken voor kost en inwoning. Zoals WWOOF en Helpx.

Reageren