Hintertuxer, de ideale opwarmer voor het seizoen

In september trok ik en mijn vriend richting Hintertuxer. Niet jouw typische september-bestemming. Maar voor ons ligt dat ietsje anders. We zijn nogal echte wintersportfans. Geen kans laten we voorbij gaan om in de sneeuw te zijn. Voor ons was het de eerste maal in dit prachtige stukje van Tirol. Lees zeker verder als je meer wil weten over dit prachtige gebied!

Hintertuxer, dat is het hele jaar genieten

Op deze gletsjer kan je het ganse jaar genieten van een momentje wintersport. Ideaal dus voor de fanatics! Hintertuxer ligt op ongeveer 950 kilometer van mijn deur, een midweekje is dus een goede optie. Het aantal kilometers op een gletsjer is altijd beperkt, dus voor een ganse week te wintersporten kan het soms wat klein zijn. Wij hielden angstvallig de weerkaarten in de gate en waren aangenaam verrast toen er 55 centimeter verse sneeuw werd aangekondigd. Hup boeken maar! We arriveerden in dit gezellige dorp met sneeuw, dikke vlokken. Wauw, wat een aangename verrassing de voorlaatste week van september!

Hintertuxer

De pistes op de Hintertuxer

De volgende dag gingen we vol enthousiasme de berg op! Via één gondel kom je aan het middenstation, voor de gletsjer moet je nog één hoger. 20 kilometer aan piste is aan het wachten op ons. Op zich lijkt dit niet veel, maar vergeet niet, we zijn september ;-). De verse 55 centimeter sneeuw maken onze eerste dag geweldig. Heerlijk de pistes ontdekken. Het leuke aan wintersport op een gletsjer rond dit moment is het gebrek aan andere toeristen! We hebben de pistes voor ons alleen, ok er waren nog enkele fanatiekelingen en dan natuurlijk de pro’s! Altijd leuk om die aan het werk te zien.

Hintertuxer, de gondels

Hintertuxer enkele pistes

De aangename verrassing van Hintertuxer

Wij waren door dit gletsjergebied aangenaam verrast. Het was ons eerste bezoek, maar we keren zeker terug! De pistes zijn hier van topkwaliteit, je kan hier makkelijk 3 dagen genieten met slechts 20 kilometer en dat uitzicht! Elke dag opnieuw werd ik verliefd. Helemaal boven op 3260 meter zie je mijlenver! WAUW. Indrukwekkend.

Hintertuxer, uitzicht

Hintertuxer, uitzicht

Wat er ook leuk is aan Hintertuxer is dat je de binnenkant van de gletsjer kan ontdekken. Een echte aanrader, en compleet veilig. Dankzij de koude temperatuur beweegt de gletsjer bijna niet. Hierdoor kan je gewoon met een bootje varen in de gletsjer!

Hintertuxer langs binnen

Wil je zelf meer weten over Hintertuxer, dan kan je altijd even hier klikken! Ben je hier zelf al geweest, deel dan jouw ervaring onder deze post!

Reageren