Wintersport in het mooie Italië een aanrader voor iedereen

Wintersport het wordt vaak gelinkt aan Oostenrijk of Frankrijk, maar ook Italië is een perfect wintersportland. Tijdens een 4 daagse reis doorheen de Aostavallei ontdekte ik de pracht van dit heerlijke land. Tijdens deze rondreis verbleef ik in Courmayeur, Pila, La Thuile en Breuil-Cervinia. Genoeg om een beeld te krijgen waarom Italië een heerlijke bestemming is, ook tijdens de wintermaanden! La Bella Italia, het klopt helemaal!

Italië een mix tussen Frankrijk en Oostenrijk

Frankrijk wordt gekenmerkt door brede pistes, naar Oostenrijk gaan we dan weer voor die gezelligheid en authenticiteit! Wat als ik jouw vertelde dat je dit in Italië allebei kon ervaren? Ja je leest het helemaal goed, hier zijn de pistes over het algemeen breed. En tegelijk zijn de meeste dorpjes authentiek. De leuke bergpas naar Breuil-Cervinia mag eindeloos duren, je passeert er de leukste gebouwen.

Vervolgens kom je aan in het meest indrukwekkende skigebied dat ik ooit heb ervaren. Pistes waar je alleen maar van kan dromen en ook de kwaliteit van de sneeuw was top.

Dit prachtige gebied kent een waanzinnig aantal kilometers, 350 om precies te zijn, heeft de Matterhorn als prachtig plaatje en dan dat uitzicht! Wauwie! De afgelopen maanden werden ze getrakteerd op 8 meter sneeuw. Het kan hier dus niet beter zijn momenteel.

Een foto voor de Matterhorn hoort er natuurlijk bij! Ga je nog iets hoger via de télécabine dan kan je de grens over richting Zwitserland, opgelet hier heb je een internationale skipas voor nodig. Die is wel duurder.

Ook La Thuile kent dezelfde prachtige eigenschappen. Heerlijk brede pistes, authentiek uitrusten naast de piste in een gezellige hutje. En verrassend goedkoop, een skipas kost hier €40! Je krijgt er zo’n 160 kilometer aan pistes voor in ruil.

Aja en je kan hier gewoon naar Frankrijk skiën.

De pracht van Italië

Deze regio in de Alpen is ook enorm sneeuwzeker. Wat het uitzicht alleen maar ten goede komt, maar ook de kwaliteit van de pistes was overal top.  Zelfs in het drukke Pila waren de pistes van goede kwaliteit, dit is wel een regio die je best in het weekend kan vermijden. De wachttijden aan de liftjes durven hier oplopen. Heel leuk trouwens in Italië staan er overal van die oude liftjes, zonder kap. Verwarming en wifi? Daar hebben ze hier nog niet van gehoord! Voor mij alvast geen reden om hier weg te blijven.

Waar Italië ook in uitblinkt is de goedkope prijs voor eten en drinken. Je kan hier een koffie drinken voor €1,5 (in Pila), een overheerlijk verse pasta smullen voor €10 (in Cervinia). Het uitzicht op de Mont Blanc krijg je er gewoon gratis bij in La Thuile. Ben je in de Aosta regio probeer dan ook zeker de lokale kaas en wijn! Overheerlijk!

Ben jij al eens naar Italië op wintersport gegaan? Hoe heb jij dat ervaren?

Reageren