Wintersport in februari? Overweeg deze 7 prachtige pistes!

Het ideale moment om op wintersport te gaan is misschien wel de maand februari. Zeker ook als je de plekken weet te vinden waar je de sneeuw met zekerheid kunt vinden. Hierbij kan waarligtdesneeuwwel.nl hulp bieden. Dat betekent wel dat je een keuze moet maken uit al die mooie pistes. Deze zeven zijn goede voorbeelden.

1. Val di Fassa

Dit Italiaanse skigebied in de Dolomieten is misschien wel de meest sneeuwzekere regio van heel Europa in de maand februari. Alleen al om die reden is het goed om hier voor te kiezen. Bovendien is het er ook nog relatief rustig omdat het niet direct als skigebied nummer één wordt gezien door veel liefhebbers. Je kunt dus eigenlijk zonder na te denken boeken.

2. Les Deux Alpes

Les Deux Alpes is zo’n gebied dat meerdere functies heeft. In de zomer is het geliefd bij wielrenners. In de winter, vooral in de maand februari, is het echter vooral interessant als skigebied. Dit maakt het het zeker waard om het een kans te geven. Dit Franse gebied is vanuit Nederland bovendien relatief gemakkelijk te bereiken.

3. Kaprun

Een gebied dat veel mensen wel zullen kennen als skigebied is Kaprun. Dat komt natuurlijk doordat het geschikt is om er de latten onder te binden. In de maand februari is dit natuurlijk niet anders dan in de andere wintermaanden. Wil je zekerheid, dan is dit gebied een aanrader. De sfeer is hier bovendien erg goed. Dat weegt natuurlijk ook mee in je keuze.

4. Les Arcs

Ga je op zoek naar een wintersport aanbieding in februari, dan is de kans groot das Les Arcs ertussen zit. Dat komt niet in de laatste plaats omdat hier juist in februari altijd een redelijk dik pak sneeuw te vinden is. Dat is natuurlijk de eerste voorwaarde voor een goede skivakantie in de maand februari.

5. Tignes

Een ander skigebied dat bij de liefhebbers natuurlijk niet onbekend is, is Tignes. Ook hier geldt dat het in de maand februari minstens zo mooi is als in andere maanden. Dit is al reden genoeg om eens te gaan. Daarnaast is deze plek natuurlijk ook aantrekkelijk voor de hele beleving eromheen. Tignes is immers een gebied waar veel gedaan wordt rondom het skiën.

6. Winterberg

Een gebied dat vanuit Nederland makkelijk bereikbaar is, is Winterberg. Alleen al daarom is het leuk om hier in februari eens heen te gaan. Het hoeft niet duur te zijn en er is voldoende te beleven. Bovendien is Winterberg net iets meer geschikt voor wintersportvakanties met het hele gezin. Dit kan natuurlijk ook een belangrijke rol spelen in je overweging.

7. Voss

De afgelopen jaren is Noorwegen sterk opgekomen als skiland. Wintersportvakanties naad bestemmingen in dit Scandinavische land zijn juist in de maand februari sterk aan te raden. De sneeuw is er vaak flink beter dan in de meer bekende landen en gebieden. Dit is dus een goede reden om naar Voss te gaan. Het is er bovendien nog lekker rustig omdat veel mensen het nog moeten ontdekken.

Reageren