Wijn proeven in Mendoza

Mendoza is de wijnstad in het oosten van Argentinië. Rondom de gezellige stad liggen dan ook veel wijngaarden. In dit gebied wordt de meeste Argentijnse wijn verbouwd. Rond Mendoza liggen wel meer dan duizend wijngaarden! Er zijn drie belangrijke wijnregio’s; Lujan de Cuyo, Valle de Uco en Maipu. Als je Mendoza bezoekt dan móet je bijna wel wijn proeven. Dat is immers waar de streek zo bekend om staat. Je hebt verschillende opties, zo kan je met een georganiseerde toer mee, maar bijvoorbeeld ook zelf enkele bodega’s langs fietsen.

Bezoek wijngaarden van Mendoza op de fiets

Met een fiets ben je vrij om te gaan waar je wilt en kan je in je eigen tempo de verschillende wijngaarden bezoeken. Ondertussen geniet je van de prachtige omgeving. Rondom Mendoza liggen er enkele bergen en samen met de vele wijngaarden zorgt dit voor een mooi uitzicht. Je kunt je fietstocht vanuit Mendoza beginnen of vanuit de dorpen Luján de Cuyo of Maipu. Spuug alle wijn die je proeft wel weer netjes uit, want dronken over de Argentijnse wegen fietsen is geen goed idee. Let op: als je rondleidingen wilt volgen bij de wijnhuizen moet je wel de dag van tevoren een afspraak maken.

Bezoek de wijngaarden van Mendoza met een toer

Als je geen tijd of zin hebt om informatie uit te zoeken of als je liever met andere mensen meegaat, dan is een wijntoer een goede optie. In Mendoza zijn er ontelbaar veel aanbieder van wijntoers. Je kunt ze online boeken of bij een toeristenbureau in de stad. Maar ook bij het hotel of hostel waar je verblijft kunnen ze meestal een toer voor je boeken.

Bezoek de wijngaarden van Mendoza met een auto met eigen chauffeur

Dit is de meest luxe maar ook de meest relaxte optie.  Je kunt met een eigen auto gaan en staan waar jij wilt. De chauffeurs die je kunt inhuren weten je vaak ook veel informatie te vertellen over de omgeving.Je zal wel zelf afspraken moeten maken met de wijngaarden. Maar je kunt zelf beslissen waar je naartoe gaat. Als je met vier personen bent is deze optie ook goedkoper dan een georganiseerde wijntoer.

Lunch bij een wijngaard

Veel wijngaarden bieden luxe meer gangen lunches aan inclusief onbeperkt wijn! Dit is iets wat je niet mag missen. Heerlijke gerechten en wijn in een prachtige omgeving. Je kunt het inplannen tussen bezoeken aan andere wijngaarden. Maar je kan er beter een hele middag voor vrij maken. Na al het lekkers is het namelijk echt tijd voor een siësta!

Bekende bodega’s

Dit zijn enkele bekende en populaire bodega’s die een bezoek waard zijn.

Bodega Escorihuela
Dit is een van de oudste wijnhuizen van Argentinië. Bodega Escorihuela heeft al veel prijzen gewonnen en maakt bijzondere wijnen. Je kunt hier Engelstalige rondleiding volgen.

Bodega Trapiche
Dit wijnhuis dichtbij Maipu maakt erg goede wijn dat naar Europa geëxporteerd wordt.

Bodega La Rural
Dit wijnhuis ligt ook in Maipu. Naast een Engelstalige rondleiding door het wijnhuis kan je hier ook een wijnmuseum bezoeken waar je meer leert over de wijnproductie in Mendoza.

Bodega Salentein
Dit is een bijzonder wijnhuis wat in een moderne stijl is gebouwd. Het heeft prachtige architectuur en naast soms wel 5000 grote wijnvaten huisvest het gebouw ook moderne kunst.

Andere activiteiten rondom Mendoza

Rondom Mendoza is nog veel meer te doen! Zo ligt het mooie nationale park Cerro Anconcagua dichtbij, waar je meerdaagse trekkingen kan maken. Maar ook Parque Nacional Leoncito ligt in de omgeving. Dit nationaal park is een uitgedroogd meer wat nu een grote vlakte is geworden. Een andere bijzondere plek is de Puentedel Inca, een brug die door de natuur is gevormd. De brug heeft bijzondere koper kleuren. Als je in de winter in Medoza bent dan kan je in de omgeving ook skiën.

 

Reageren