What to do on Bonaire – Top 10

Wat is er te doen op dit prachtige eiland? Nou een heleboel. Graag vertel ik jullie wat meer over een paar van mijn favoriete plekken op Bonaire.

Bonaire heeft veel plekken waar ik graag kom. Ik kan dan ook niet maar 1 plek uitkiezen. Ik heb een selectie gemaakt van mijn plekjes waar ik het liefst ben in mijn vrije tijd.

Washington Slagbaai Nationaal Park

Dit park beslaat de gehele noordkop van het eiland en is maar liefst 6000 hectare groot. Een plek waar je vaak naartoe kunt gaan en toch elke keer een heel andere ervaring kan hebben. Je kunt rond toeren door het park en prachtige foto’s maken, genieten van de mooie strandjes, snorkelen of bijvoorbeeld de Brandaris (de hoogste berg van Bonaire) beklimmen.

Seru Largu

Hier ga ik graag naar toe om te genieten van de rust, de stilte en het uitzicht over het eiland. Een perfecte plek om zelf wat eten en drinken mee te nemen en dan de zonsondergang bekijken. Je hebt hier ook een hiking trail en veel mensen komen hier om te sporten.

Sorobon

De geschikte plek voor als je wilt windsurfen of wilt kijken naar deze actieve watersporters. Bij Jibe city kun je lekker (gratis) op een ligbedje neerploffen en een relaxte dag hebben. Pas op met de harde wind, je hebt niet door dat je verbrand, goed insmeren.

1000 Steps

Mijn favoriete snorkel plek. Tot nu toe heb ik alle keren dat ik daar geweest ben schildpadden gezien. Het strand is minder geschikt om op een handdoekje te liggen. Het is een koraalstrand dus zelf een stoel of yogamatje meenemen is wel aan te raden.

Goto meer

Als je bij 1000 steps de toeristische route verder rijdt kom je bij het Goto meer. Hier kun je flamingo’s spotten Als het heeft geregend is de omgeving groen en zie je vrolijk gekleurde bloemetjes.

Ghost hotel Esmeralda

Zeker niet de mooiste plek, maar toch erg leuk. Dit verlaten hotel kun je vrij betreden. Op alle muren zijn graffiti tekeningen gemaakt. Het leuke is dat er steeds nieuwe bijkomen waardoor je elke keer weer verrast wordt met wat je tegen komt.

Lac Bay

Beschermd gebied door het Bonaire National Marine Park. Vooral de grote bergen Karko schelpen zijn de moeite waard om te komen bekijken. Ook is dit een goede plek om te snorkelen en schildpadden te kunnen spotten.

Secret beach

Een heerlijk strandje wat je meestal voor jezelf hebt. Wit zand strand en een mooie blauwe zee, wat wil je nog meer? Je vindt dit strandje als je richting de zoutmijnen rijdt. Het beginpunt van het zoutmeer is het herkenningspunt waar je aan de overkant het strand vindt.

Buddy dive resort

Op het resort heb je een stukje strand met ligbedjes. Een trap naar beneden om de zee in te kunnen. Het is er rustig en de bedjes liggen lekker. Veel vrije uurtjes worden hier besteed. Je kunt ook aan het gedeelte bij het zwembad liggen of lekker lunchen in het restaurant.

Klein Bonaire

Een onbewoond eiland, moet ik nog meer zeggen? Een paradijs, wit zand strand en de prachtige zee. Er is verder letterlijk niks op dit eiland. Met de watertaxi ben je met een kwartier op deze plek. Zelf een bootje huren is ook een aanrader. Spring van de boot af en je waant je in een prachtige onderwater wereld.

Wil je nog meer van mijn leven op Bonaire zien? Volg mij dan op Instagram.

In mijn vorige blogs kun je lezen over mooie hike routes op Bonaire of waarom ik heb gekozen om naar Bonaire te verhuizen.

Reageren