Welke sportreizen moet je ondernomen hebben?

Er zijn vele redenen om te reizen. Eén daarvan is zonder twijfel het bezoeken van bijzondere sportwedstrijden. Het is daarom ook eens leuk om te kijken hoe de bucketlist van de sportreizen er eigenlijk uitziet. Zo weet je waar je in ieder geval een keer naartoe moet zijn geweest in je leven. Ook kijken we hoe je dat moet doen. Zonder Formule 1 tickets heeft het immers geen zin om een weekend naar een stad waar een race gehouden wordt te gaan. Je leert er in dit artikel meer over.

Monaco, Miami of toch Silverstone?

Als het gaat om Formule 1 reizen, dan zijn er wel heel veel mogelijkheden. De jaarlijkse racekalender bestaat uit zo’n 30 wedstrijden. Deels gaat het dan om iconische plekken zoals bijvoorbeeld het Engelse Silverstone of het stratencircuit van Monaco. De laatste jaren zijn er ook allerlei interessante nieuwe bestemmingen bij gekomen, zoals bijvoorbeeld Miami of Marina Bay in Singapore. Welke race je ook kiest, het is altijd belangrijk om op voorhand je tickets te regelen. Doe dit dan bij voorkeur voor alle evenementen gedurende het weekend om alles maximaal in je op te kunnen nemen.

De grootste uitdaging

Wil je naar een mooie vakantiebestemming en ook nog eens bijzondere sportprestaties zien? Dan is het een idee om naar Hawaii te gaan. Daar vindt namelijk de Ironman plaats. Dit is de moeder aller triatlons. Dit betekent dus dat je atleten te zien krijgt die eigenlijk overal goed in zijn en ook nog eens tot het uiterste kunnen gaan. Wel is het slim om voor dit soort verre reizen een goede reisverzekering af te sluiten. Ze zijn immers altijd wat minder zeker dan de reizen die je binnen Europa onderneemt om wedstrijden te bekijken. Zo bouw je wat meer zekerheid in.

De grote finale

Als het gaat om voetbalreizen, dan is Engeland natuurlijk het beloofde land. Je kan naar je favoriete club gaan, maar je kan ook gewoon kiezen voor de grootste wedstrijden. De allergrootste die je kan bezoeken is natuurlijk de FA Cup Final. Dit is de finale van het Engelse bekertoernooi. De wedstrijd wordt in Londen in het Wembley stadion gespeeld. Dan kan je er ook direct een leuke stedentrip in deze bijzondere stad van maken. Mocht de FA Cup finale niet lukken, dan zijn er twee alternatieven. Je kan naar de finale van de League Cup, of naar de Play-off finale, allemaal op Wembley.

Een vroeg uitje

Misschien ben je het winterse weer in Nederland wel meer dan zat en wil je aan het eind van de winter eens lekker wat zon opzoeken. Dan kan je dat ook mooi combineren met een leuke sportreis. Dan trek je namelijk begin maart naar het Italiaanse San Remo om daar de finish van de wielerwedstrijd Milaan-San Remo op zaterdagmiddag te beleven. Deze oerklassieker in het wielrennen trekt altijd een groot deelnemersveld. San Remo is een echte badplaats in de Riviera. Eigenlijk valt alles hier op zijn plaats voor jou om er een leuke tijd van te maken.

Reageren