Welke reistas past het beste bij jouw reis?

Er zijn veel verschillende reizen en er zijn dan ook veel verschillende reistassen. Zo gaat de een een weekje naar een hotel, terwijl de ander voor een jaar gaat backpacken. Per reis is een bepaald soort tas het handigst.

Een weekendje weg

Voor een weekendje weg kan je het beste een weekendtas meenemen. Deze tas draag je aan je hand of om je schouder. Je kunt de tas makkelijk in de auto, bus of trein kwijt en de tas is groot genoeg om alles mee te nemen wat je in een weekend nodig hebt.

Alleen handbagage

Vlieg je en heb je alleen handbagage geboekt? Zorg er dan voor dat je een tas of koffer hebt die perfect aan de afmetingen van de maatschappij voldoet. Vaak is dit rond de 50 cm x 40 cm x 25 cm maar dit verschilt per vliegmaatschappij. Een koffertje is het beste als je waardevolle en breekbare spullen meeneemt. Een koffer beschermd je spullen namelijk beter, want soms worden de bagagerekken erg volgepropt.

Een paar weken op vakantie

Ga je lekker een paar weken op vakantie? Dan heb je de keuze uit een koffer of een rollende tas. Je kunt uiteraard ook een tas zonder wielen meenemen, maar het hebben van wieltjes onder je bagage is een groot voordeel want het scheelt je veel gesjouw. En je gaat op vakantie om te relaxen toch? Het voordeel van een koffer is dat deze je spullen wat beter beschermd tegen een stootje. Een nadeel van een koffer is dat deze vaak iets zwaarder is en veel minder vakken heeft.

Backpacken

Als je gaat backpacken dan denk je meteen aan het aanschaffen van een backpack. Maar dat is niet per se nodig want je kunt ook kiezen voor een reistas met wieltjes. Een voorwaarde is wel dat je naar wat meer ontwikkelde landen gaat zodat er voldoende stoepen aanwezig zijn waarover je makkelijk met je tas kunt rollen. En uiteraard moet je het niet erg vinden om af en toe je tas omhoog te tillen.

Ga je voor de echte backpack? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo is het heel handig als het grote vak van meerdere kanten te openen is. Stel je wilt die ene broek hebben die helemaal onderin ligt, dan hoef je niet alles uit je tas te halen om hierbij te kunnen. Daarnaast is het extra fijn als de tas waterdicht is. Is dit niet het geval? Koop dan een speciale hoes die je om de tas heen kan doen. En wat ook erg belangrijk is is de pasvorm van de backpack. Deze moet goed boven op je heupen vallen en hij mag niet ver van je rug af staan.

Reageren