Welk type reiziger ben jij volgens de Chinese horoscoop?

De Chinezen hebben een eigen horoscoop die gebaseerd is op dierenriemtekens. De Chinese horoscoop werkt met jaarlijkse tekens in plaats van maandelijkse tekens. Zo heeft elk Chinees jaar een ander dier als teken. Het Chinese nieuwjaar is op een andere datum dan in Nederland, want de Chinezen hebben een eigen kalender. Dit jaar was het nieuwjaar op 28 januari. Toen is het jaar van de Haan begonnen. Maar er zijn ook andere elementen die een rol spelen voor de horoscoop, zo maakt het uit of het jaar even (yang) of oneven (ying) is, welk uur je bent geboren en in welk seizoen je bent geboren. De Chinese horoscoop is erg belangrijk in de Chinese cultuur.

De Chinese dierenriem

De Chinese dierenriem kent twaalf tekens met elk hun eigen eigenschappen. De twaalf dieren zijn de geit, de aap, de haan, de hond, het varken, de rat, de os, de tijger, het konijn, de draak en het paard.

Ontdek wat jouw Chinese horoscoop is

Weet jij al onder welke Chinese dierenriem jij valt? In de onderstaande infographic kun je aan de hand van jouw geboortejaar lezen welk dier jij bent. Je kunt ook meteen zien wat voor type reiziger je bent, wat de steen is die bij je past, jouw eigenschappen, jouw kleur en wie jouw beste reisgenoten zijn. Een handig overzicht dus!

Chinees horoscoop 2017 – Welk teken van de dierenriem bent u?

Ontdek, welk teken van de dierenriem u bent, welk type reiziger u dan bent en welke vakantiegebieden bij u passen.

Wat voor type reiziger ben jij?
Een andere manier om jouw type reiziger te berekenen aan de hand van jouw Chinese horoscoop is met deze handige tool. Je vult hier jouw geboortedatum in en er wordt berekend welk dier jij bent. Daarna laat de tool zien wie jouw ideale reisgenoten zijn en hoe jij bent als reiziger. Ook worden er bestemmingen genoemd die bij jouw passen. Zo kan je meteen inspiratie opdoen voor je volgende vakantiebestemming!

Zo is “de aap” jongensachtig, slim, zelfverzekerd en creatief. Een grote stad is daarom een goede bestemming voor iemand met de aap als dierenriem. Denk aan Bangkok, New York of Kaapstad. Iemand met de dierenriem “de rat” is sociaal, zuinig en gedisciplineerd. Daarom is een goedkope bestemming perfect voor de rat vaak perfect. Denk aan een vakantie in Nederland of een vakantie in de goedkopere balkanlanden. Meer informatie over deze dierenriemen en alle andere dierenriemen lees je op de twee links.

Reageren