In welk land drink je het goedkoopste biertje?

Wij Nederlanders houden wel van een biertje. Pils, witbier, donker bier, noem maar op, we lusten het allemaal! Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde (meerjarige) Nederlander zo’n 83 liter bier per jaar drinkt. Dat is zo’n anderhalve liter per week. Niet verkeerd, toch?

Ook op vakantie drinken wij graag een biertje. Niets lekkerder dan een heerlijke koude San Miguel op een terras in Sevilla, of een halve liter Guinness in een Britse pub.

Goedkoop bier

Ook staan de Nederlanders erom bekend om dat ze niet graag teveel geld uitgeven. Dit bracht ons op een idee… Wij zochten uit in welk land je het goedkoopste biertje kan drinken én welk land je als bierliefhebber beter over kan slaan. We hebben de prijzen als volgt berekend: gemiddelde prijs voor een biertje (33cl) in de supermarkt + de gemiddelde prijs voor een biertje (33cl) in een bar : 2.

Top 10 goedkoopste biersteden ter wereld

Laten we maar met het goede nieuws beginnen, hieronder een lijst met de 10 steden waar je het goedkoopste een biertje kunt tappen! Grappig om te zien dat Europese steden de overhand hebben. Ook opmerkelijk is dat het Amerikaanse continent maar met één stad vertegenwoordigd is, hetzelfde geldt voor Afrika. Ter vergelijking hebben we de Top 10 duurste biersteden ter wereld gezet. Bierliefhebbers kunnen het Zwitserse Lausanne dus beter vermijden!

Boek meteen een stedentrip met jouw vrienden naar bovenstaande steden!

We hebben voor de goedkoopste biersteden meteen even gekeken naar de goedkoopste stedentrips naar deze bestemmingen. Zo kun jullie alvast het volgende vriendenweekend in gaan plannen en hier meteen een voetbalwedstrijd bij zoeken of iets dergelijks!

10. Stedentrip Boedapest via Expedia v.a. € 150,-

Top 10 goedkoopste biersteden in Europa

Hoe zit het dan met Europa? Wat is de goedkoopste én de duurste biertje in Europa? Hieronder de Top 10 goedkoopste biersteden van Europa én de Top 10 duurste Europese biersteden. Zoals je kunt zien zijn de lijsten niet erg veel veranderd. Wel voegen Boekarest, Sevilla en München zich bij de goedkoopste steden en sluiten Geneve, Milaan, Rome, Athene, Helsinki en Istanbul de lijst met duurste steden af.

Hoe zit het met de Nederlandse steden?

De Nederlandse steden vallen net buiten de Top 10 van de goedkoopste Europese biersteden. Zo betaal je in Amsterdam gemiddeld €2,53, terwijl je in Utrecht €2,45 kwijt bent. Ook Den Haag zit met €2,44 rond de rijksdaalder. Het goedkoopste Nederlandse biertje vind je in Almere. In deze stad betaal je gemiddeld €2,33 per biertje.

Hoeveel bier wordt er gedronken?

Dan is het natuurlijk ook wel grappig om te zien hoeveel bier er in elke Europese stad gemiddeld wordt gedronken. In Praag wordt het meeste bier gedronken. In deze Tsjechische stad wordt gemiddeld 144 liter bier per persoon per jaar gedronken. Andere steden die hoog scoren zijn: Krakau (127 liter), Munchen (107 liter) en Wenen (104 liter). De hoogstgenoteerde Nederlandse stad is Den Haag. Deze stad komt op de 22e plaats (86 liter). Amsterdam staat op de 40e plaats (68 liter).

Jouw persoonlijke ervaring

In welke stad heb jij het goedkoopste biertje gedronken? We horen graag je persoonlijke ervaringen. Laat het ons weten in de comments op Facebook.

Reageren