Weekendtrips in Nederland met de elektrische fiets: de mooiste routes!

Wat is er nu fijner dan een fietsen in ons eigen prachtige land? Er zijn nog zoveel onbekende gebieden die je kan bezoeken. Natuurlijk is wandelen ook altijd een optie, maar een fiets, en met name een elektrische fiets, maakt je veel meer flexibel. Alles wat je mee wil nemen kan in de handige fietstassen en jij bepaalt het tempo en de duur van de tocht helemaal zelf. Een tip: als je een langere route gaat fietsen controleer je elektrische fiets dan grondig. En neem altijd een reparatieset mee in die handige fietstassen.

Hunebedden in Drenthe

Natuurlijk vind je in Drenthe prachtige natuur en op deze route kom je onder meer langs het Holtingerveld en de Dwingelderbossen, Verder kom je door een aantal schilderachtige dorpjes met bezienswaardigheden, zoals de Havelter toren met een chamadron die je moet horen. Maar uiteraard draait het met name om de prehistorische grafkamers oftewel hunebedden. We zullen nooit te weten komen waarom de toenmalige bewoners van Drenthe deze steenconstructies ontwierpen en bouwden. De route is ongeveer 50 kilometer en dus makkelijk te doen in een weekend.

Romeinse geschiedenis tour

De route is zeer geschikt voor een elektrische fiets omdat 200 kilometer in een weekend beslist een flinke afstand is op een normale tourfiets. De route bevindt zich tussen Katwijk en Nijmegen. De route wordt ook wel de Limesroute genoemd. Limes is de benaming voor de noordgrens van het vroegere Romeinse rijk. Langs deze lange route die je ook kan onderverdelen in 6 etappes vind je Romeinse monumenten, musea en parken. Een mooie tocht om meer te weten te komen over de geschiedenis van ons land in die periode.

Nederlandse kust

Het is uiteraard de meest populaire route in ons land. De complete route is 570 kilometer en dat doe je uiteraard niet in een weekend, ook niet op de elektrische fiets. De hele route loopt van Zeeland naar Groningen en is ook onderdeel van een Europese kustroute van 6.000 kilometer. Voor een prachtige weekendtrip kies je bijvoorbeeld voor een rit van 100 kilometer. Duinen, wadden, vissersdorpjes en prachtige natuur vind je vrijwel overal langs de Hollandse kust.

Oud-Hollandse pontjes

Het is natuurlijk een heel bijzonder idee om in het weekend meerdere pontjes te gebruiken om verder te komen. Het geeft je meteen een indruk hoe waterrijk ons land toch is. Deze fietstocht is ongeveer 50 kilometer lang en dus probleemloos te doen in een werkend. Het startpunt is Castricum in Noord-Holland. De route voert je langs historische molens en gemalen. Uiteraard zijn er onderweg meerdere pontjes. Twee daarvan zal je met de hand moeten bedienen.

Kastelenroute

De kastelenroute in Gelderland is maar 31 kilometer, maar onderweg is ook erg veel te zien. Kastelen zoals dat in Vorden, maar ook prachtige dorpen en het beroemde koepeltje van Staring. De route is gelokaliseerd tussen Zutphen en Lochem. Naast de statige gebouwen die je kunt bewonderen, is ook de Gelderse natuur de moeite meer dan waard. Tijdens een weekend heb je tijd genoeg om deze tocht te volbrengen. De handige fietstassen volladen met een picknick is dus een goed idee.

Reageren