Weekendje Berlijn – Deze 7 dingen moet je gezien hebben.

Berlijn is een grote levendige stad en biedt voor iedereen wel iets. Het is een perfecte bestemming voor een weekendje weg. Leer er meer over de rijke geschiedenis van Berlijn, bekijk mooie kunst, ga heerlijk winkelen of verbaas je over de mooie bezienswaardigheden. Je kunt Berlijn met de trein of met de auto op eigen houtje bereiken, of maak een busreis naar Berlijn. Dit zijn zeven dingen die je niet mag missen als je Berlijn bezoekt.

1. Brandenburger Tor
Dit is een van de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn en een heel herkenbaar symbool. De Brandenburger Tor is een oude stadspoort uit 1788. De stadspoort staat symbool voor de Duitse eenwording na de val van de Berlijnse muur. De poort was namelijk ook gesloten tijdens de koude oorlog. Je kunt de Brandenburger Tor ook kennen van de Duitse Euromunten waar hij op staat afgebeeld. Tip: wil je de Brandenburger Tor in alle rust kunnen bezoeken? Ga er dan zo vroeg mogelijk heen, want het is een van de meest populaire toeristische attracties.

brandenburger tor berlijn bij nacht

2. Berlijnse muur.
Uiteraard kan je de Berlijnse muur niet missen als je Berlijn bezoekt. Deze muur vormde een grens tussen Oost en West Duitsland tijdens de koude oorlog. Het grootste deel van de muur is verwoest maar je kan nog enkele stukken ervan zien. Ga bijvoorbeeld naar de Bernauer Straat waar je een lang stuk muur vindt wat in originele staat is gebleven.

3. Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie was de voormalige grensovergang tussen Oost en West Duitsland in de tijd van de Koude Oorlog. Op de originele plek vind je nu een replica van de oude grenspost waar je een leuke selfie kunt maken met een grenswachter.

4. Gendarmenmarkt
Oftewel het mooiste plein van Berlijn. Het plein is omgeven door imposante gebouwen als de Fransosischer Dom en het Konzerthaus. Bezoek een van de gebouwen of drink een kopje koffie op een van de sfeervolle terrasjes. Rond kerst wordt er een gezellige kerstmarkt gehouden op het plein.

5. De Rijksdag
Het Duitse parlementsgebouw is een opvallend massief gebouw met een futuristisch ronde glazen koepel. Sinds 1999 is de Duitse Bundestag hier gezeteld. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de stad. Wil je het dakterras en de koepel bezoeken? Reserveer dan van tevoren op www.bundestag.de, dat scheelt je weer in de rij staan.

6. Kreuzberg
Deze wijk was ooit een van de armste wijken van Berlijn, maar tegenwoordig is het juist heel hip hier. Waan je in straten vol hipsters, street-art en coole cafeetjes. Dit is een erg leuke wijk om te ontdekken.

7. Museumeiland
Het Spree eiland wordt ook wel het museumeiland genoemd. Er zijn op dit eiland in de rivier de Spree wel vijf musea te vinden. Het Pergamonmuseum, het Bodemuseum, het Neues museum, de Atlhe Nationalgalerie en het Altes museum. Het eiland zelf is UNSECO erfgoed en het is een prachtige plek.

Nog meer tips nodig voor je weekendje Berlijn? Neem eens een kijkje op Reizen-paleis.nl.

Reageren