Watersport met kinderen: 4 praktische tips

Er zijn natuurlijk ontzettend veel mooie watersport bestemmingen te vinden. Maar zodra je een toffe bestemming uitgekozen hebt is het ook belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Want wanneer de kinderen mee op watersportvakantie gaan, sta je toch voor andere uitdagingen dan wanneer je alleen op pad zou gaan. Maar met deze praktische tips zorgen wij ervoor dat jij zorgeloos en goed voorbereid op vakantie kunt!

1. De juiste outfit en accessoires

Een watersportvakantie vraagt natuurlijk om een andere voorbereiding dan de standaard zon, zee en strand vakantie. Je bent continu in, op en rondom het water bezig, en hebt hier een specifieke uitrusting voor nodig. Zorg dus dat je of alle items zelf aanschaft en meeneemt, of dat je weet waar je deze op vakantie kunt huren. Denk bijvoorbeeld aan flippers, eventuele zwembandjes voor de kids, snorkel spullen en wetsuits. Je kunt ook speciale kinderwetsuits aanschaffen waarmee je ervoor zorgt dat de kids lekker warm blijven tijdens hun avonturen in het water.

2. Soort watersport

Welke watersportactiviteiten wil je gaan ondernemen? Je kan wel enthousiast willen gaan duiken en surfen, maar dit kan wat lastig zijn wanneer de kinderen mee op vakantie zijn. Zorg of voor watersportactiviteiten die leuk zijn voor het hele gezin, of voor voldoende vermaak voor de kinderen wanneer jullie onder water zijn.

3. De juiste locatie

Een geslaagde watersportvakantie staat of valt bij het kiezen van de juiste locatie. Veel watersportactiviteiten op het water vinden plaats in de nabijheid van havens. Denk hierbij aan jetski’s, duiktochten en ga zo maar door. De boten die hiervoor nodig zijn moeten veilig aangemeerd kunnen worden; en dit wordt meestal in de haven gedaan. Mocht je op zoek zijn naar de wildere activiteiten zoals kajakken of surfen dan is het verstandig om ook hier goed naar de locatie te kijken. Sluit jezelf eventueel aan bij een organisatie die deze activiteiten voor de hele familie organiseert.

4. Zorg voor begeleiding

Misschien ben je al ontzettend ervaren in watersport, maar zijn de kids nog in de beginnende fasen. Zorg dan voor de juiste, professionele begeleiding. Sluit je eventueel aan bij een organisatie die dagtochten en leuke activiteiten organiseert. Zij hebben altijd voldoende professionals om iedereen op de juiste manier te begeleiden, en er zijn ook organisaties te vinden die zich specialiseren in watersport voor het hele gezin. Zo weet je zeker dat jullie niet alleen plezier hebben, maar ook ten alle tijden veilig zijn.

Reageren