Wat te doen op vakantie in Ibiza?

Ibiza is een van de meest populaire en bekende eilanden van heel Europa. En dat is niet voor niets. Er is veel te doen en te beleven op het eiland. Ga jij binnenkort op vakantie naar Ibiza? Lees dan gauw verder. Hieronder vind je inspiratie voor jouw vakantie in Ibiza. Zo kun jij er straks een onvergetelijke vakantie van maken!

Bezoek Ibiza-stad

Wanneer je naar Ibiza gaat, kom je waarschijnlijk aan in Ibiza-stad. Een vliegticket naar Ibiza is vrij goedkoop en het is handig om bij het vliegveld gelijk een auto te huren. Voor de eerste nacht of eerste paar nachten is het een goed idee om in Ibiza-stad te verblijven. In de hoofdstad van Ibiza is namelijk genoeg te doen en te ontdekken. Bezoek ‘Dalt Vila’, het oude deel van de stad en maak kennis met de culturele geschiedenis van de stad. Ook in het nieuwe gedeelte van de stad is er genoeg te beleven en bij de haven ‘Marina Ibiza’ vind je gezellige haven restaurantjes waar je kunt genieten van verse vis.

Bekijk de mysterieuze rots ‘Es Vedra’

Bekijk de mysterieuze rots ‘Es Vedra’

Als je op vakantie gaat naar Ibiza kan een bezoekje aan de bekende rots ‘Es Vedra’ natuurlijk niet ontbreken. De rots is wel 400 meter hoog en er bestaan veel mysterieuze verhalen rondom de rots. Sommige mensen beweren dat de rots bestaat uit sterk magnetische stenen en dat er UFO’s en aliens rondom het eiland vliegen en op het eiland zijn geweest. De meeste mensen bekijken het eiland vanaf een uitzichtpunt. Er zijn twee verschillende uitzichtpunten vanwaar je de rots goed kan bekijken. Het ene uitzichtpunt heet ‘mirador Es Vedra’ en het andere punt waar vanuit je Es Vedra goed kan bekijken is ‘Torre des Savinar’. Op beide plekken zie je een prachtig uitzicht over Es Vedra!

Geniet van de prachtige stranden op Ibiza

Het eiland Ibiza is rijk aan mooie stranden. Wanneer je in Ibiza bent wil je natuurlijke de mooiste stranden ontdekken! Ga bijvoorbeeld naar het in het Noord-Oosten gelegen strand ‘Aigua Blanques’, dat een prachtig gouden zandstrand heeft. Het strand is omgeven door rotsen en ziet er daardoor nog indrukwekkender uit! Een ander strand dat je zeker niet kunt overslaan wanneer je Ibiza bezoekt is ‘Cala Bassa’. Dit hagelwitte strand ziet er prachtig uit en ook het water van de zee is erg helder. De perfecte plek om even helemaal tot rust te komen!

Ga naar een hippie markt

Veel mensen kennen het eiland Ibiza ook van de vele hippie markten. In de jaren ’60 en ’70 bezochten veel hippies en kunstenaars het eiland en dat heeft zijn sporen achtergelaten. Er zijn tegenwoordig nog steeds veel hippiemarkten te vinden op het eiland. Hier kun je terecht voor authentieke producten, maar ook voor creatieve souvenirs of kunst. Een paar bekende hippie markten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn ‘Punta Arabi’, ‘Las Dalias’ en ‘San Juan’. Dit zijn allemaal verschillende hippie markten, waarvan bijvoorbeeld ‘Punta Arabi’ erg groot is, maar waarvan ‘San Juan’ de meest authentieke hippiemarkt is. Voor iedereen zit er wel een geschikte hippie markt tussen!

Vaar naar het eiland Formentera

Formentera is een klein eiland dat dichtbij Ibiza ligt. Het eiland staat bekend om zijn hagelwitte stranden en zijn ongerepte natuur. Veel mensen maken vanuit Ibiza een dagtrip naar Formentera. Met de veerboot doe je er ongeveer 30 minuten over om het eiland te bereiken. Vervolgens kun je de hele dag genieten van het rustige, witte zandstrand. Het overgrote gedeelte van het eiland is onderdeel van het natuurpark ‘Ses Salines’. Je kunt er dan ook genieten van de prachtige ongerepte natuur waar je onder andere de meest zeldzame vogels kunt spotten. Voor alle natuurliefhebbers is het een echte aanrader om een dagtrip naar Formentera te boeken!

Nu je weet wat je allemaal kan doen op Ibiza, kun jij je voorbereiden op een onvergetelijke vakantie naar Ibiza!

Reageren