Wat te doen op Ibiza?

Ibiza is het eiland waar je moet zijn. Daar is iedereen het wel over eens. Wil je een keer echt de tijd van je leven hebben, dan is dit stukje paradijs in Europa de plek om dat te doen. Je kan er natuurlijk volledig blind naartoe gaan, maar je kan er ook voor kiezen om je Ibiza vakantie in ieder geval een beetje te plannen. Door te kijken naar wat er allemaal te doen is, vorm je een beeld van wat je allemaal te wachten zal staan.

Cala Vadella strand ibiza

Genieten van het strand

Je gaat niet zonder reden juist naar Ibiza. Het is voor jou het moment om even helemaal te ontsnappen aan de sleur van je dagelijks leven. Daarom zoek je ook een plek uit waar alleen maar dingen te vinden zijn waar jij van kan genieten.  Misschien wel de belangrijkste bezigheid die je daar hebt, is niets doen. En waar kan dat nu beter dan op het strand? En waar vind je dan weer betere stranden dan op Ibiza? Het antwoord is simpel: die zijn er niet.

Het fijnste is misschien wel dat je ook nog eens heel veel stranden kan vinden op dit kleine eiland. Die verschillen ook allemaal net iets van elkaar. Daardoor kan je dus ook relatief gemakkelijk een plek vinden die aansluit bij wat jij zoekt. Ben je op zoek naar veel gezelligheid? Of wil je juist een strand waar rust heerst? Het is allemaal mogelijk!

Het eiland rond

Het bijzondere aan Ibiza is dat je er al van alles kan beleven, zonder dat je eigenlijk echt iets doet. Zo kan je bijvoorbeeld al flink genieten van een tocht over het eiland. Dit kan je op allerlei manieren doen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een auto te huren en zo lekker van het eiland te gaan genieten. Je kan echter net zo gemakkelijk ook kiezen voor een scooter of een fiets. Pak wel alles mee, van de mooie kust, tot het uitzicht bovenop Es Vedra.

De natuur in

Ibiza staat dan misschien bij grote groepen bekend als de plek waar de gezelligheid te vinden is, maar voor jou gaat het er misschien juist om dat je lekker van de rust wilt genieten. In dat geval is het vooral aan te raden om lekker de natuur in te gaan. Dat kan je het beste doen door het noorden van het eiland op te zoeken. Daar vind je de groene gebieden die jou een gevoel geven van rust en ontspanning. Dat is pas genieten!

Cultureel doen in de stad

Je moet natuurlijk ook wel wat meekrijgen van hoe het leven eigenlijk op Ibiza is. Daarvoor ga je naar Ibiza stad, want daar gebeurt het. Ook hiervoor geldt dat je het wel goed moet aanpakken. Je moet namelijk het historische deel Dalt Villa opzoeken. Daar is namelijk het echte Ibiza wat jij zoekt te vinden. Het is ook nog eens onderdeel van de werelderfgoedlijst zoals die door de UNESCO is opgesteld. Dat betekent alleen maar meer reden om toch vooral eens een keer te gaan kijken wat er allemaal te doen is.

Vergeet de hippiemarkt niet

Ibiza is al vele jaren het toevluchtsoord voor mensen die iets anders in het leven zoeken. Dat begon al toen de hippies het eiland leerden kennen. Daarvan is ook nog altijd het nodige terug te vinden in deze tijd. Het is namelijk nog altijd mogelijk om lekker rond te dwalen op de hippiemarkten. Dat is vooral ook leuk omdat je zo in contact komt met de meer spirituele lifestyle. Wat je dan weer kan helpen om de rust terug te vinden die je kwijt was. Daarnaast is het ook gewoon gezellig.

Genieten van de feesten

We hebben er tot nu toe omheen gedraaid, maar we kunnen er natuurlijk niet langer onderuit. Je gaat ook gewoon naar Ibiza om de legendarische feesten in de nog legendarischere clubs mee te maken. Het is natuurlijk ook gewoon fijn om even alles te vergeten en al je energie in lekker dansen en feesten te stoppen. Dit is altijd een beproefd recept om alles wat speelt in je leven los te laten. het is op Ibiza beter mogelijk dan waar ook.

Ook mooi meegenomen is dat Ibiza in de wereldwijde feestsubcultuur niet zomaar een plek is. Het is zelfs dé plek. Daarom kan je er ook zeker van zijn dat je topacts en topartiesten zal zien en horen wanneer je hier van de feesten geniet. Dat is een extra reden om toch eindelijk eens te gaan.

Turen naar de ondergaande zon

Is mijmeren voor jou de manier om de zaken die in je leven spelen los te laten? Dan kan je dat het best doen op de plekken waar je naar de ondergaande zon kan turen. Daarvan zijn er op Ibiza verschillende. Café del Mar is een hele bekende plek, Kumharas is een andere. Dit zijn de plekken waar je gewoon even kan genieten en één kan zijn met jezelf.

Lekker eten en drinken

Als je dan toch op Ibiza bent, dan is het ook belangrijk om jezelf zo nu en dan te trakteren. Daarom is het ook belangrijk om te genieten van de vele verschillende restaurantjes en eetgelegenheden die het eiland rijk is. Je vindt hier de lekkerste en gezondste dingen. Bovendien vind je hier vaak al gerechten en eetgewoonten die nog moeten doordringen tot de rest van de wereld. Dus je kan er ook nog eens vroeg bij zijn als er iets nieuws is om te proberen.

Vooral lekker genieten

Zoals je hebt kunnen lezen is er altijd voldoende te doen op Ibiza. Eén ding moet je in ieder geval doen en dat is vooral lekker genieten. Er is eigenlijk geen plek in Europa aan te wijzen waar het zo goed mogelijk is om alles los te laten en gewoon plezier te hebben en te houden van het leven. Grijp die mogelijkheid dan ook met beide handen aan op het moment dat je er bent. Je zal ontdekken dat je hier nog lang nadat je weer thuis bent gekomen profijt van blijft houden.

Reageren