Wat te doen op Corsica

Het prachtige bergachtige Corsica is een van de mooiste eilanden van Europa. Corsica ligt in de Middellandse Zee, vlakbij het Italiaanse Sardinië en is het grootste eiland van Frankrijk. Wat is er precies te doen op Corsica? Hieronder de top 6 bezienswaardigheden van dit unieke eiland!

1. Ajaccio

De hoofdstad van Corsica is Ajaccio. Deze wereldberoemde stad is tevens de geboorteplaats van niemand minder dan Napoleon Bonaparte. In deze stad vind je meerdere interessante musea gewijd aan deze grootheid. Ook kun je hier heerlijk Corsicaans eten en traditioneel gebrouwen wijn vinden!

ajaccio centrum

2. Parc Naturel Régional de Corse

Meer dan 30% van Corsica is tot regionaal natuurpark uitgeroepen. Jaarlijks trekt dit gebied vele wandelaars, fietsers en andere natuurliefhebbers. Hier vind je een gigantisch netwerk van bewegwijzerde wandelpaden met vele gezellige overnachtingsmogelijkheden op langs de routes. Corsica heeft een rijke flora en fauna en ook een rijk archeologisch erfgoed.

corsica-park

3. Natuurreservaat van Scandola

Het Natuurreservaat van Scandola ligt op een eilandje in het zuidwesten van Calvia en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het reservaat werd opgericht in 1975 en is maar liefst 900 hectare groot. Je vindt hier naast een prachtige natuur ook indrukwekkende grotten en unieke rode kliffen.

corsica-rode-rotsen

Lees ook: Zeven mooie natuurreizen in Europa!

4. Bastia

Bastia is na Ajaccio de grootste stad van het eiland. Deze havenstad is erg gezellig en heeft een rijke historie en cultuur. Ga ‘s avonds heerlijk uit eten in de gezellige haven en proef een van de heerlijke lokale wijnen van Bastia!

Tip: Breng overdag zeker een bezoekje aan de barokkerk!

 bastia corsica

5. Bonifacio

In het zuiden van Corsica vind je Bonifacio. Dit unieke dorpje bevindt zich op een 80 meter hoge rots en vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de Middellandse Zee. Je hebt het gevoel dat je letterlijk op een afgrond bengelt. Echter staat dit dorpje al bijna 1.500 jaar sterk in zijn voegen. Met zijn smalle straatjes, dikke vestigingsmuren en historische gebouwen heeft dit stadje een echt middeleeuws karakter. De haven van Bonifacio is ook een uniek verschijnsel. Deze (jacht) haven ligt namelijk verscholen in de rotsen en wordt omringd door indrukwekkende kalkgrotten.

corsica-bonifacio

6. Het Palombaggia strand

Corsica is een eiland en eilanden zijn vaak gezegend met de meest prachtige stranden. Op Corcica liggen de meeste mooie stranden aan de oostkust. Zo ook Palombaggia. Dit zandstrand ligt onder een groep statige rotsen welke heerlijk schaduw bieden.

corsica-strand

Tip: Houd je van surfen? Ga dan naar Santa Manza voor de beste golven.

Welke van bovenstaande bezienswaardigheden ga jij sowieso bezoeken? Laat het ons weten in de comments!

 

Reageren