Wat te doen in San Francisco – 10x de leukste hotspots

San Francisco: de stad van flower power, de Golden Gate Bridge, kabeltrams, Fisherman’s Wharf en Alcatraz. Naast de vanzelfsprekende bezienswaardigheden is er nog veel meer te beleven in de ‘City by the Bay’.

1. Church of 8 Wheels

Church of 8 wheels

In een verlaten kerk op Fillmore Street vind je de Church of 8 Wheels: een disco rolschaatsbaan, zoals je weleens in Amerikaanse films ziet. Entree voor de rolschaatsbaan is tien dollar en voor vijf dollar huur je een paar rolschaatsen. Je kunt alleen cash betalen. Ben je niet zo zeker van je rolschaatskunsten? Dan kun je ook les nemen bij de Church of 8 Wheels.

Adres: 554 Fillmore St.

2. Japanse Theetuin

Midden in het Golden Gate Park ligt de oudste openbare Japanse tuin in de Verenigde Staten. In de tuin zijn er pagoden, stenen lantaarns, stapstenen paadjes, Japanse planten, vijvertjes met koi karpers en een zen tuin. Een bezoekje aan de Japanse Theetuin kost 10 of 12 dollar, afhankelijk van in welk seizoen je de tuin bezoekt.

Adres: 75 Hagiwara Tea Garden Drive

Japanese Tea Garden

3. San Francisco Botanical Garden

Botanical Garden

Ook in het Golden Gate Park is er de San Francisco Botanical Garden. Je vindt hier meer dan 9.000 verschillende planten van over de hele wereld. De planten bevinden zich zowel binnen in de kassen als buiten in de tuinen. Een ticket is doordeweeks 9 dollar en in het weekend 12 dollar.

Adres: 1199 9th Ave.

4. SFMOMA

SFMOMA

Het San Francisco Museum of Modern Art is een van de grootste moderne musea in de Verenigde Staten. Er hangen werken van onder andere Frida Kahlo, Gerhard Richter, Andy Warhol en Julie Mehretu. Het museum heeft wel zeven verdiepingen: genoeg te zien dus. Een ticket kost 25 dollar voor volwassenen.

Adres: 151 Third St.

5. Baker Beach

Baker Beach is een strand in het noordwesten van de stad. Vanaf Baker Beach heb je een van de mooiste uitzichten op de Golden Gate Bridge. Ook zie je vanaf het strand de Marin Headlands en Lands End. Als je geluk hebt, zie je misschien een zeehond of dolfijn aan de oppervlakte. Oh, en als je niet zo’n fan bent van nudistenstranden, ga dan niet naar het noordelijke gedeelte van het strand.

6. Cartoon Art Museum

Dichtbij Fishermans’s Wharf vind je het Cartoon Art Museum. Dit is de perfecte plek voor iedereen die vroeger opgegroeid is met het lezen van stripboeken. Het museum heeft gedurende het jaar wisselende tentoonstellingen, bijvoorbeeld over Batman en Popeye. Een ticket is tien dollar maar op elke eerste dinsdag van de maand is het ‘Pay What You Wish Day’, wat betekent dat je dus zelf de prijs van je ticket mag bepalen.

Adres: 781 Beach St.

Cartoon Art Museum

7. Pakwan

San Francisco staat niet bepaald bekend om het betaalbare eten. Wil je eens wel voordelig uit eten in de stad, ga dan naar Pakistaans-Indiaans restaurant Pakwan. Pakwan heeft drie locaties in de stad: een in de Mission District, een in de Tenderloin en een op Ocean Avenue. Bestel hier typisch Indiase gerechten als curry en biryani voor een fijn prijsje en snelle service.

8. Café X

Café X is geen typische koffiezaak als Starbucks en Peet’s: hier maakt namelijk een robot je cappuccino of latte macchiato klaar. Via een iPad bestel je je koffie, waarna de robotbarista je bestelling klaarmaakt. Vervolgens typ je de code in die je via de iPad hebt gekregen en kun je je koffie pakken.

Adres: 135 4th St., 578 Market St. en 1 Bush St.

Café X

9. Boudin Bakery & Cafe

Boudin Bakery & Cafe is voornamelijk bekend vanwege het zuurdesembrood. Verspreid door de stad zijn er verschillende locaties van de bakkerij. Je eet hier bijvoorbeeld clam chowder in een bread bowl, een typisch gerecht in San Francisco. Verder serveert Boudin sandwiches op zuurdesembrood, salades, soep, pizza’s (met een bodem van zuurdesem) en verschillende zoetigheden zoals koekjes, brownies en muffins.

Boudin Bakery

10. Super Duper Burgers

Zeg je Amerika, dan zeg je fastfood. Tijdens een tripje naar San Francisco hoef je niet per se naar McDonald’s, Burger King of Wendy’s. In San Francisco is er namelijk ook de leuke fastfoodketen Super Duper Burgers. Het menu van Super Duper Burgers bestaat uit hamburgers, kipburgers, vegaburgers, frietjes, softijs en milkshakes. Dit alles gemaakt van lokale en verse ingrediënten. Voor $8,50 heb je een geheel menu, bestaande uit een hamburger, friet en frisdrank.

Adres: meerdere locaties in de stad: 721 Market St., 783 Mission St., 2304 Market St., 2201 Chestnut St. en 346 Kearny St.

Bekijk de hotspots op de kaart van San Francisco!

Reageren