Wat te doen in San Diego

San Diego ligt in het zuiden van Californië, aan de westkust van de Verenigde Staten. De zonnige stad heeft ruim 1 miljoen inwoners. Er is veel te doen in de stad. Zo is het omgeven door prachtige natuur en zijn er veel mooie stranden. Maar er zijn ook genoeg bezienswaardigheden in San Diego, zoals de wereldberoemde dierentuin of het Balboa park. Je mag San Diego daarom zeker niet overslaan als je Californie bezoekt. Dit zijn mijn tips voor een bezoek aan San Diego.

San Diego bezoeken

La Jolla

Op 30 minuten rijden van San Diego vind je deze bijzondere badplaats. Je vindt er mooie villa’s, chique winkels maar vooral een prachtig landschap.  Er zijn zeegrotten, veel rotsen en er zijn hier vaak zeehonden en zeeleeuwen te spotten. Je kunt hier kajakken, zwemmen, snorkelen of duiken.

Dit zijn een paar van de top activiteiten in La Jolla:

Gaslamp Quarter

Dit is de oudste wijk van San Diego met mooie Victoriaanse architectuur uit de negentiende en vroege twintigste eeuw. Het is nu een hippe wijk met veel unieke boetiekjes en galerijen. Een fijne plek om doorheen te wandelen.

Ontdek de Gaslamp Quarter met deze leuke tours:

Sunset Cliffs

Deze mooie rotsen vlak aan zee zijn de perfecte plek om van de ondergaande zon te genieten. Als je geluk heb kan je hier zelfs dolfijnen of walvissen spotten! Ook zijn de strand hier rustiger dan bijvoorbeeld het populaire Mission beach.

Potato Chip Rock

Voeg je bij de vele andere wandelaars die naar de top van de de zogenoemde “Potato Chip Rock” klimmen. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht hebt over San Diego. En ja, de rots zie er bovenaan echt uit als een chipje.

Coronado Island

Je kunt dit eiland per ferry of over een brug bereiken. Coranodo eiland is een fijne plek om te wandelen of om een dagje op het strand te liggen. Het icoon van Coronado eiland is het Hotel del Coronado. Dit iconische hotel is gebouwd in 1888 in Victoriaanse stijl . Het is een groot wit gebouw met veel torentjes en met een rood dak. Je kunt het hotel van binnen bekijken of een drankje drinken in het restaurant.

De dierentuin van San Diego

De dierentuin van San Diego is wereldberoemd. Het wordt ook wel de beste dierentuin van de Verenigde Staten genoemd. Je kunt er wel 3.700 dieren zien! Voor velen is het hoogtepunt de schattige reuzenpanda’s. Het landschap van de dierentuin is zelf al de moeite waard om het te bezoeken. Het is heuvelachtig en vol met tropische bloemen en planten. Het is zo groot dat er zelfs toerbussen in rondrijden. De dierentuin is onderdeel van het Balboa park.

Midway Aircraft Carrier Museum

Dit gigantische vliegdekschip ligt permanent aan de pier van San Diego. Het schip komt uit 1945 en is gebruikt tijdens de Vietnamese oorlog en de Eerste Golfoorlog. Binnen is het een doolhof aan gangen. Je kunt alle kamers van het schip bezoeken en er is ook een indrukwekkende collectie aan gevechtsvliegtuigen en helikopters.

Mission beach

Dit is het strand dat je wel zou kunnen herkennen uit films of televisieserie’s. Het strand heeft een lange boulevard waar veel mensen over heen rennen, fietsen, skeeleren of paraderen. Het is de perfecte plek om mensen te kijken. Aan de boulevard ligt zelfs ook een klein pretpark.

Surf

Dit is dé surfers stad van de Verenigde staten. Probeer het daarom ook zeker zelf. Het is niet zo makkelijk als het lijkt, maar ook al komt je niet verder dan drijven op je surfboard, je kan wel zeggen dat je in San Diego hebt gesurft.

Balboa park

San Diego bezoeken

Dit park is wel 490 hectare groot en is vol met wandelpaden, fonteinen, verschillende tuinen en zelfs musea. Het park is in 1915 gebouwd voor de Panama California Exhibition en heeft vooral Spaans beïnvloedde architectuur. De hoogtepunten van het park zijn de botanische tuinen, de Museum of Man, het Museum of Natural History en uiteraard ook de dierentuin. Je kunt je in dit park wel dagenlang vermaken.

Ontdek Balboa Park met deze top activiteiten:

Ga op een whale watching tour

Tussen half december en eind maart is het de tijd dat de grijze walvissen zich in de wateren rond San Diego bevinden. En tussen juni en september zijn het de blauwe walvissen die je hier kunt zien. Soms kan je de walvissen al vanaf de kust spotten, maar om ze van dichterbij te zien boek je een whale watching toer.

Uitstapje naar Tijuana

San Diego ligt erg dichtbij de Mexicaanse grens en de partystad Tijuana vind je op maar 30 kilometer afstand. Je kunt met de San Diego Trolley in drie kwartier de grens bereiken. Als je eenmaal de grens over bent dan is het een korte wandeling naar het centrum van de stad. Daar kan je je te goed doen aan eerlijk Mexicaans eten, goedkope tequila en Mexicaanse souvenirs . Uiteraard geeft Tijuana geen goed beeld van Mexico, de stad is erg gefocust op toerisme.

Reageren