Wat te doen in Moskou?

De hoofdstad van Rusland heeft wel 12 miljoen inwoners en er wonen ook de meeste miljardairs ter wereld. Het is een stad van contrasten tussen arm en rijk en waar je het geheimzinnige Rusland beter kan leren kennen. De metropool is ook de stad met de meeste hoogbouw van Europa. Dit zijn leukste activiteiten en bezienswaardigheden van Moskou. Bijna alle bekende bezienswaardigheden liggen rondom het Rode Plein. Met deze tips maak je het beste van jouw bezoek aan Moskou!

moskou reistips en bezienswaardigheden - ikbenopreis.nl

Het Rode Plein

Dit wereldberoemde plein mag je uiteraard niet missen. Het Kremlin en het mooie Basilius kathedraal liggen aan dit plein, maar ook veel andere bezienswaardigheden. In het midden van het plein ligt het mausoleum van Lenin dat is gebouwd door Stalin. Je kunt het gebalsemde lichaam van Lenin hier zien in een glazen sarcofaag. Het mausoleum kan je op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag tussen 10:00 en 13:00 bezoeken.

Interessante excursies die je vooraf kunt boeken

De Basilius kathedraal

Deze kleurrijke kathedraal ken je ongetwijfeld van foto’s want deze kathedraal is heel fotogeniek. De kathedraal heeft veel bijzonder versierde koepels. Hij is gebouwd  in opdracht van Ivan de Verschikkelijke. Het verhaal gaat dat hij de ogen van de architect heeft uitgestoken nadat hij de kathedraal had gebouwd. Zo kon de architect nooit meer zoiets moois maken.

Wat te doen in moskou?

Het historisch museum

Dit museum ligt ook aan het rode plein. Het is een opvallen donkerrood gebouw met witte daken dat in de 19e eeuw is gebouwd door de architect Sherwood. In het museum kan je meer leren over de geschiedenis van de Russische beschaving.

Het GUM warenhuis

Dit luxe warenhuis dat tegenover het Kremlin ligt is de plek waar alle rijke Russen komen winkelen. GUM staat voor Universele Staats Winkel in Russisch. In het warenhuis zijn wel 150 winkels, en verschillende fonteinen. Het gebouwd is prachtig en ook als je niet wilt shoppen is het de moeite waard om hier doorheen te lopen.

Het Kremlin

Het Kremlin complex ligt naast het Rode Plein. Het is het hart van Moskou van wel 28 hectare groot. Het Kremlin is omringd door een muur van wel twee kilometer lang die wordt bewaakt. Binnen de muren liggen verschillende paleizen, kathedralen, parlementsgebouwen, parken en musea.

Neem de tijd want er kunnen lange rijen staan. Wil je deze wachtrijen overslaan? Dan kun je het beste van te voren tickets kopen via deze website.

Wat te doen in moskou?

De Christus de Verlosser kerk

Dt is de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld. Hij is prachtig, het is een groot wit gebouw met gouden koepels en mooie details. Het gebouw is niet zo oud het komt uit 1997. Vóór deze kerkstond er jarenlang een andere grote kathedraal, maar die is tijdens het bewind van Stalin afgebroken omdat Stalin de godsdienst had afgeschaft. Het is daarna 40 jaar lang het grootste zwembad ter wereld geweest. De kathedraal heeft dezelfde vorm als het gebouw van het oude kathedraal.

De Maria Hemelvaart kathedraal

Dit is nog zo’n mooie kathedraal. Deze witte kathedraal ligt in het Kremlin en heeft veel glimmende gouden koepels. Het is sinds de 14e eeuw de belangrijkst kerk van Moskou.

Het Bolsjoj theather

In dit mooie theater kan je wereldberoemde ballet en opera voorstellingen bekijken. Het gebouw zelf is ook heel indrukwekkend.

Bolshoi Theatre

De indrukwekkende metrostations

Het metrosysteem van Moskou is een van de meest efficiënte metrostelsels ter wereld. Nu zijn metrostations meestal niet de leukste plekken om rond te hangen. Maar dat is in Moskou anders. Er zijn veel verschillende prachtig vormgegeven stations. Zoals het station Majakovskaja die is versierd met mozaïeken en zuilen. Andere mooie metrostations zijn de volgende: Teatralnaja, Kropotkinskaja, Komsolmoskaja en Beloroesskaja.

Reageren