Wat te doen in Chicago?

Chicago is de twee na grootste stad van de Verenigde Staten. De stad ligt in het midden van het land, in de staat Ilinois aan het Michigan meer. Het is de perfecte bestemming voor een stedentrip. Chicago is een grote en levendige stad met veel verschillende wijken met elk zijn eigen karakter. Chicago staat bekend om zijn muziek, vooral om house, blues en jazz, stand-up comedy en de indrukwekkende architectuur. Chicago wordt ook wel de “Windy City” genoemd want het kan erg flink waaien.

De verschillende wijken van Chicago

Downtown
Dit is het centrum van de stad en meteen ook het meest bezochte deel. Hier vind je wolkenkrabbers, grote winkelcentra, theaters, indrukwekkende parken, stranden en de beroemde musea.

North side
Dit is het uitgaansgebied van de stad. North side barst van de theaters, bars en clubs en hier vind je ook de grootste LHBT community van heel USA.

South side
Hier wonen voornamelijk afro-amerikanen. Ga daarom naar South Side voor heerlijke soul food en de echte Chicago Blues.

West Side
Hier wonen alle nationaliteiten naast elkaar én het is de hipsterwijk van Chicago. In West side vind je underground bars en hippe winkels.

Bezienswaardigheden Chicago

Wat te doen als je in Chicago bent? Er is genoeg keuze! De stad is vol met bezienswaardigheden. Dit zijn de highlights van Chicago.

Art institue of Chicago
Dit is een bijzonder museum met honderdduizenden kunstwerken. Je kunt er kunst uit ongeveer de gehele geschiedenis vinden, maar de collectie waar het Art Institue of Chicago vooral om bekend staat is een met impressionistische en post-impressionistische kunst van kunstenaars als Seurat, Renoit en Monet.

Chicago

Millenium park
Dit park ligt in het centrum van Chicago. In dit park staat het bekende kunstwerk de Cloud Gate ook wel “The Bean” genoemd. De perfecte plek voor een selfie in “The Bean”. In het park vind je ook het Jay Pritzker Paviljoen, waar klassieke concerten worden gegeven en de grappige Crown Fountain. Het park is omgeven door hoge indrukwekkende wolkenkrabbers.

Michigan Avenue
Dit is een prachtige boulevard met luxe winkels, galerijen en boetiekjes. Dit is dé straat om te shoppen of te flaneren. Aan de avenue liggen ook de Wrigley Building, de John Hancock Center en de Tribune Tower.

Wrigley Field
Dit is het honkbalstadion van de Chicago Cubs. Wrigley Fields ligt in het noorden van Chicago in een woonwijk. Als je tijd hebt in Chicago dan is het leuk om een honkbalwedstrijd bij te wonen.

Museum of Science and Industry
Dit indrukwekkende museum is gebouwd in 1933. De architectuur van het museum is erg indrukwekkend.  Het Museum of Science and Industry  is leuk om te bezoeken met kinderen want de tentoonstellingen zijn interactief en zeker niet saai.

Willis Tower
Deze wolkenkrabber was tot 2012 het hoogste gebouw van de Verenigde Staten. Inmiddels is het verslagen door het One World Trade Centre in New York City. De Willis Tower is wel 442 meter hoog. Vanaf de hoogste verdieping heb je een geweldig uitzicht over de stad en het meer. Heb je geen hoogtevrees? Dan kan je The Sky Deck bezoeken, dit is een glazen balkon boven de stad.

Navy Pier
Het leuke aan Chicago is dat het aan het grote Michigan meer ligt. Daarom zijn er genoeg stranden rondom de stad, maar ook deze leuke pier. De pier heeft verschillende attracties zoals een hoog reuzenrad, de botanische tuin Crystal Gardens en een 3D Imax theater.

De stranden
Er zijn verschillende stranden rondom Chicago. Het mooiste maar ook populairste strand is Oak Street Beach. Je kunt zo van de stad het strand oplopen.

Reageren