Wat is er te doen in Lapland?

Lapland is een uitgestrekt stuk land, verdeeld over vier verschillende landen: Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Het grootste gedeelte van Lapland ligt in Noorwegen. Lapland is een natuurrijk gebied, met meren, bossen en vlaktes. Heb je interesse in een vakantie naar Lapland? Een Lapland vakantie leent zich uitstekend voor verschillende prachtige excursies. In dit artikel geven we je een aantal verschillende excursies die je kunt overwegen wanneer je op vakantie gaat naar Lapland.

Op winterreis naar Fins Lapland; een handige checklist

Huskysafari

Één van de bekendste en populairste excursies in Lapland zijn de husky safari’s. De excursie begint met een groep van 5 tot 20 personen. Van je gids krijg je uitleg over hoe de slede werkt. Ook vertelt de gids je verschillende handgebaren die hij maakt tijdens de tocht, bijvoorbeeld als je moet remmen. De tocht kan in duur variëren, van 1 tot soms wel 5 uur. Je zit altijd met 2 personen op een slede. Tijdens de rit kun je ook omwisselen zodat je naast het sturen ook van het uitzicht kan genieten.

Sneeuwscootertocht

Een sneeuwscootertocht is ook een enorm leuke excursie die je kunt overwegen wanneer je op vakantie gaat naar Lapland. Door de dikke laag sneeuw die er ligt, is een sneeuwscooter de ideale manier om je te verplaatsen over de kleine wegen en smalle paadjes. Je kunt op verschillende plekken in Lapland sneeuwscooteren, bijvoorbeeld door de sparrenbossen en over de bevroren meren. Ook is een sneeuwscootertocht enorm geschikt voor kinderen. Er zijn verschillende, makkelijkere tochten voor kinderen en ook kleinere sneeuwscooters.

Iglo-overnachting

Wanneer je op vakantie bent in Lapland, is dit de uitgelezen kans voor een overnachting in een glazen iglo. Het is een magische ervaring, waarbij je ‘s nachts uitzicht hebt op een prachtige sterrenhemel vanuit je iglo. Deze hutten zijn gebouwd met thermoglas. Dit is een speciaal soort glas, dat de iglo van een normale kamertemperatuur voorzien. Ook kan dit glas niet bevriezen, dus je bent altijd van goed uitzicht gegarandeerd. In de winter heb je ook nog eens een redelijk goede kans om het Noorderlicht te zien. Vooral in oktober, november, februari en maart is de kans om dit wereldwonder te zien groot. Een van de beste plaatsen om een Iglo-overnachting te doen is Levi. Dit is een van de populairste wintersportplaatsen van Finland.

Rendierboerderij

Een andere, enorm leuke excursie is naar de rendierboerderij. In Lapland bevinden zich op verschillende plekken rendierboerderijen. Wanneer je bent aangekomen op de rendierboerderij, kun je een rondje lopen en een ritje maken met de rendieren. Zo krijg je een impressie van het leven van een rendierherder. Dit ritje is ongeveer 4 kilometer lang, waarna je de rendieren kunt belonen met wat te eten. Ook krijg je van de gids alles uitgelegd over de rendieren en warm je op met een lekker warm drankje. Er is dus genoeg te doen in Lapland. Welke activiteiten spreken jou aan?

Reageren