Wat een toerist zoal doet in Lissabon

Wat een toerist zoal doet

Ontkurken

Bij dit heerlijke zonnige weer is het heerlijk om aan het einde van een dag een flesje Vinho Verde te laten onkurken. Een licht sprankelende, droge, witte portugese wijn.
Maar om de fles te kunnen ontkurken, worden eerst de kurkeiken ontkurkt.
Tijdens onze fietstocht door de Alejento hebben we dit zien doen.
Met een speciale bijl wordt de bast gesneden en dan met armkracht wordt deze er in grote stukken afgehaald.
Hieraan denkend smaakt de wijn nog beter.

Fado

Een paar dagen Lissabon is niet echt als je niet ook een keer de Fado beluisterd. Zelfs al is het “Not every ones cup of tea” hebben we ons eraan gewaagd en in een fado restaurant gegeten. Terwijl de zanger, zangeres, bezoeker en de keukenhulp hun zang ten gehore brengen eten wij een heerlijk visje. Een belevenis is het wel, weinig (2, wij dus) toeristen en wel zeer veel enthousiaste Portugezen.

Carnaval

Onze eerste avond in Lissabon is er een heiligenfeest van Sao Antonio, waar veel woonwijken, beroepsgroepen enz zich presenteren. Verkleed en met begeleiding van muziek lopen ze over de Rua de Liberdade. Na afloop gaat deze grote menigte mensen de wijken in en wij laten ons meevoeren met de vele duizenden mensen door de nauwe straatjes. Carnaval is er niets bij.

Te voet, met de tram en de lift.

Onze laatste dag gaan we naar Belem om daar de toren en een klooster te bekijken. Met een oud trammetje bereiken we de wijk Belem. Storten ons tussen de toeristen.
Later in de middag gaan we met een lift naar boven….. waar alleen een restaurantje is en mooie panorama s van de stad te zien zijn. Het is een maf gietijzeren gevaarte zomaar midden tussen de huizen.

Reageren