Wat te doen in Bogotá – 10x hotspots

Bogotá: de hoofdstad van Colombia en het startpunt van veel rondreizen in het Zuid-Amerikaanse land. Maar waar moét je nou echt geweest zijn in Bogotá?

1. Museo del Oro

Museo del Oro – het goudmuseum – is het bekendste museum van Bogotá. In het museum vind je meer dan 55.000 stukken gemaakt van goud en andere materialen vanuit de hele Colombiaanse geschiedenis. Denk aan aardewerk, steen, hout en textiel. Museo del Oro geeft je een mooi inkijkje in de geschiedenis van de Colombiaanse samenleving. Entree kost 4.000 pesos, omgerekend ongeveer een euro.

Adres: Carrera 6 No. 15-88

2. Fietstour

De beste manier om Bogotá te verkennen is op de fiets, zeker wanneer je meegaat met een fietstour onder begeleiding van een lokale gids. Via Bogotá Bike Tours krijg je voor omgerekend 20 euro een vier-uur durende fietstocht langs de traditionele fruitmarkt en een koffiebranderij. Verder zie je street art en doe je een spelletje ‘tejo’, een typisch Colombiaans spel. Bij de prijs inbegrepen is de fietshuur en een helm. 

Adres: Carrera 3 No. 12-72

3. Wok

Wok is een keten van wok restaurants in Bogotá. Je eet er allerlei verschillende Aziatische gerechten: van loempia’s of noedels tot sushi en currygerechten. Het lekkerst vind ik de ‘tres leches de té verde’, een dessert met melk en rood fruit. Probeer je bezoek aan Wok te plannen voor 12:00 uur of na 14:00 uur om de lunchdrukte te vermijden.

4. Juan Valdez Cafe

Juan Valdez Café is het best te beschrijven als de Starbucks van Colombia. Door heel Bogotá zijn er meerdere koffiezaken van Juan Valdez. Je kunt er koffie bestellen, maar ook broodjes, koekjes en dergelijke. Wil je een souvenir uit Bogotá meenemen, dan kun je er koffiebonen, mokken en thermosflessen kopen. 

5. Monserrate

De Monserrate is een van de bekendste toppen rondom Bogotá. De berg is 3152 meter hoog en bovenop staat een klooster, maar ook een aantal souvenirwinkels en eettentjes. Je komt er via een kabelkar, dit kost 20.000 pesos (ongeveer vijf euro), een kabelspoorbaan of lopend. Vanaf de Monserrate heb je een prachtig uitzicht over de hele stad.

Adres: Carrera 2 E No. 21-48

6. Café de la Fonda

Café de la Fonda is een koffietentje dat hoort bij een koffiebranderij. Je drinkt er koffie van koffiebonen die ter plekke gebrand worden. Bevalt de koffie, dan kun je er ook koffiebonen of gemalen koffie kopen. Verder serveert het café empanadas en taartjes. 

Adres: Carrera 14 78-52

7. Paloquemao

Paloquemao is een traditionele bloemen- en fruitmarkt. Je zult hier fruitsoorten vinden die je nog nooit eerder gezien hebt, zoals ‘lulo’s’, paarse passievruchten of ‘zuurzakjes’. De markt is dagelijks geopend: doordeweeks van 5:00 tot 16:30 uur en in het weekend van 5:00 tot 14:00 uur. 

Adres: Avenida 19 No. 25-04

8. Osaki

Osaki is een Japans restaurant met drie vestigingen in Bogotá. Bij Osaki bestel je verschillende soorten sushi, poke bowls, salades, currygerechten en meer. Tip: de sake cocktails!

Adres: Carrera 11a No. 89-14, Cl. 118 No. 6A-27 en Cl. 71 No. 5-50

9. Museo del Chico

In het El Chicó Park ligt Museo del Chico: een klein kunstmuseum. De stukken in het museum komen uit de persoonlijke collectie van Mercedes Sierra de Perez. Je ziet er onder andere porselein, glaswerk, zilver en andere decoratieve voorwerpen. Entree tot het museum kost 7.000 pesos, omgerekend ongeveer twee euro.

Adres: Carrera 7 No. 93-01

10. BBC Bogotá Beer Company

Zeg je Colombia, dan zeg je cerveza (= bier)! Bij de Bogotá Beer Company drink je bier gebrouwen in Bogotá. Er worden verschillende soorten bier geserveerd, van blond bier tot stout bier. Er zijn meerdere vestigingen in de stad. 

Reageren