Wanneer is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten?

Of je nou een weekendje weg gaat of juist voor een lange tijd op reis wilt, het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten als je naar het buitenland gaat. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je veel kosten maakt als er iets vervelends gebeurt. Er zijn verschillende opties op het gebied van reisverzekeringen, één daarvan is de doorlopende reisverzekering. In deze blog vertel ik je wanneer je het beste een doorlopende reisverzekering kan afsluiten.

Waarom kiezen voor een doorlopende reisverzekering

Helaas kunnen er allemaal nare dingen gebeuren als je op vakantie bent. Natuurlijk wil je je hier niet teveel zorgen over maken. Daarom is het goed om je te verzekeren zodat je zeker weet dat alles goed komt als er toch iets mocht gebeuren. Met een doorlopende reisverzekering ben je voor een jaar lang tijdens elke vakantie verzekerd. Zo wordt je terugreis vergoed als je ziek bent, of als een van jouw familieleden is overleden. Maar ook als je bagage is gestolen wordt je geholpen en wordt dit voor je terugbetaald. De meeste reisverzekeringen hebben een alarmcentrale die je 24 uur per dag kunt bereiken zodat je altijd jouw situatie kunt melden.

De voordelen van een doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering heeft voor de reisliefhebber één groot voordeel, namelijk dat hij doorlopend is. Daarom hoef jij je een jaar lang niet druk te maken over je reisverzekering. Voor elke vakantie of korte reis die je maakt ben je namelijk verzekerd. Dat scheelt, want dat is één ding minder om aan te denken voordat je op vakantie gaat.

Een ander voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat het ook al snel voordeliger is dan meerdere kortlopende verzekeringen. Het is de perfecte reisverzekering voor als je geregeld op vakantie gaat. Als je samenwoont of een gezin hebt dan is een doorlopende verzekering helemaal een goede keuze. Want dan ben je vanaf 10 vakantiedagen per persoon al voordeliger uit.

Verschillende opties bij een doorlopende reisverzekering

Je kunt een doorlopende reisverzekering vaak aanpassen aan jouw situatie. Zo kan je kiezen voor wereld- of Europadekking, afhankelijk van waar je naartoe gaat. Als je gaat duiken of gaat skiën dan kan je je ook voor winter en/of onderwatersporten verzekeren.

Voor wie is een doorlopende reisverzekering relevant?

Een doorlopende reisverzekering is de perfecte verzekering voor als je vaker in een jaar op vakantie gaat. Of dit nou binnen of buiten Europa is, bij alle bestemmingen is een doorlopende reisverzekering geldig. Ook voor sportievelingen is een doorlopende reisverzekering een goede keuze, verzeker je dan wel bij voor winter en/of onderwatersporten.

Voor wie is een doorlopende reisverzekering geen goede keuze?

Als je slechts een weekje per jaar weg gaat dan heeft een doorlopende reisverzekering voor jou niet veel toegevoegde waarde. In dit geval is een kortlopende reisverzekering vaak goedkoper. Maar ook als je een jaar lang naar het buitenland gaat is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk geen goede optie. Bij de meeste verzekeringen geldt er namelijk een maximale periode waarin je naar het buitenland kan. Een doorlopende reisverzekering is niet bedoeld voor lange wereldreizen, er andere reisverzekeringen die hier beter bij passen.

Beste reisverzekering 2021


Reageren