Wandelen in Oostenrijk: de 10 mooiste wandelroutes.

  1. We beginnen meteen met een van de langste wandelroutes van Europa. De Alpe-Adria is 700 Kilometer lang en loopt door drie landen: Oostenrijk, Slovenië en Italië. Je begint aan de bodem van de hoogste berg van Oostenrijk. De spectaculaire Glossglockner. Onderweg kom je langs mooie meren, rivieren en een steeds afwisselend landschap.
  1. De Lienzer Dolomieten zijn een geweldige plek voor een mooie wandeling. Ze liggen officieel niet in de Dolomieten, maar het ruige landschap doet de naam wel eer aan. De wandelroute naar de Karlsbaderhütte neemt je mee door dit ruige en fotogenieke landschap. Dit is een wandeling die je binnen een dag kan maken.
  1. Dit is nog een koning van de wandelroutes. De Eagle’s Walk. Deze route is wel 413 kilometer lang en loopt door verbazingwekkend mooie landschappen van Tirol. Dit is een van de bekendste wandelgebieden in Oostenrijk. De Kaiser bergen, waar de route doorheen loopt, zijn erg indrukwekkend. Op de route zelf zijn verschillende wandelingen die je binnen een dag kan maken.
  1. Schladminger Tauern Peak Trail is een hoge alpen route, en heeft spectaculaire uitzichten. Je loopt van hut naar hut en komt langs veel meren en watervallen. De wandelroute is 72,6 kilometer lang, en je hebt wel een week nodig om de route af te leggen.
  1. Salzburger Almenweg. Deze wandelroute is wel 350 kilometer lang. Je komt onderweg lang 120 hutten die open zijn voor wandelaars. En de route is geschikt voor zowel jong als oud. Onderweg loop je langs kleurrijke alpenweiden, door indrukwekkende dennenbossen, en langs watervallen en oude kapellen. Kies ervoor om een deel van de route te lopen, aan de hand van de verschillende etappes. Of ga voor de volle 350 kilometer! https://www.salzburger-almenweg.at
  1. De Jacobs Trail is een spirituele wandelroute. Het is een van de routes in Europa naar Santiago de Compostella in Spanje. Volg de voetsporen van Sint Jacob over deze meer dan duizend jaar oude route. Je loopt langs de hoge bergen in de Alpen, over rustig boerenland, door bossen en langs kleine pittoreske dorpjes.
  1. In het Zillertal gebied in Tirol kan je 1400 kilometer aan wandelpaden vinden. Het gebied kenmerkt zich door begroeide bergen ( in de zomer) met nog wat sneeuw op de toppen, en heldere meren.
  1. De Ötz vallei is een fascinerend gebied. Vol met rivieren, meren en spectaculaire watervallen. Er zijn 6 wandelroutes in dit gebied, het is daarom een uitstekende bestemming als je wilt wandelen in Oostenrijk. Met een kabelbaan kom je bij het dorp Ötz, en vanaf hier kan je wandeling beginnen.
  1. Wil je niet zo ver de natuur in, maar wil je toch wandelen in Oostenrijk? Dan kan je de Leutasch Spirit Gorge Trail volgen. Deze wandelroute vind je 35 kilometer van de stad Innsbruck. De route is 3 kilometer lang, en is ook te doen voor beginners of mensen met een slechtere conditie. Je komt langs adembenemende watervallen en steenformaties.
  1. De meerdaagse wandelroute: Dachtsein Tauern Panoramaweg is een nog voor velen onbekende wandelroute in Oostenrijk. Het ligt in de deelstaat Steiermark, in het oosten van Oostenrijk. De route is 116 kilometer lang en is een cirkel. Het neemt je mee door een divers landschap van vriendelijke ogende valleien tot prachtige dennenbossen.

Zoals je ziet, in Oostenrijk is er voor elk soort wandelaar een wandelroute. Alvast veel wandelplezier gewenst! Ben je nog niet helemaal zeker van de bestemming? Klik hier voor onze wandeltips in Schotland of Nederland.

Reageren