Wandelen in Schotland

Ik heb altijd al met veel plezier gewandeld in mijn vakanties. Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Noorwegen en Canada zijn landen waarin ik al veel afstanden heb afgelegd. Hoewel ik er nooit direct aan gehad gedacht, bleek Schotland ook een uitstekende bestemming te zijn voor een wandelvakantie. Diverse reisorganisaties bieden prachtige wandeltochten aan door dit fascinerende land.

Het beste seizoen voor een wandelvakantie

De beste periode om te wandelen in Schotland is in de zomer. Wel is het aan te raden om niet teveel hoop te koesteren op de zon. Ondanks de regen kun je volop genieten van de adembenemende natuur. Hoewel het soms dagen regende in mijn vakantie, heb ik daar absoluut geen vervelend gevoel aan overgehouden. Het gaf de wandelvakantie wel iets sprookjesachtig.

West Highland Way

West Highland Way is een populaire wandelroute in Schotland en uiteraard heb ik deze ook gelopen in mijn wandelvakantie. De totale route van deze tocht is zo’n 152 kilometer. Onderweg genoot ik van een divers landschap. Dit varieerde van kabbelende beekjes en rotsige wandelpaden tot het grootste meer van Schotland.

Na deze intensieve wandeltocht, ben ik doorgereisd naar Arran. Dit kleine eilandje heeft een wandelroute uitgezet langs de kustlijn. De ruige kust en ongerepte natuur vond ik erg indrukwekkend om mee te maken. De bevolking op dit eiland is erg vriendelijk en nodigt je graag uit voor een lunch of diner. Als je de kans krijgt, vaar dan naar Holy Isle. Hier sta je oog in oog met zeldzame pony’s, geiten en schapen.

Ga wandelen in Schotland

Wil je ook wandelen in Schotland? Ik kan het je zeker van harte aanbevelen. Bekijk uitgebreide informatie over wandelen in Schotland bij diverse reisorganisaties en boek een of meerdere wandeltochten in dit schitterende vakantieland.

Reageren