Wandelen in ierland: De vijf mooiste wandelroutes

Ierland is een klein, maar prachtig eiland in de noordelijke Atlantische Oceaan. Er wonen ongeveer 5 miljoen mensen en de hoofdstad is Dublin. Ierland is een waar paradijs voor wandelaars. Steeds meer avontuurlijk ingestelde reizigers vliegen naar Ierland om te genieten van de indrukwekkende natuur en omgeving. Het land is vele wandelpaden rijk en je zult onderweg welkom ontvangen worden door de locals. Welke wandelroutes zijn nu leuk om te lopen? Wij hebben de vijf mooiste wandelroutes in Ierland voor jullie op een rijtje gezet.

1. Dingle Way

Het schiereiland Dingle ligt aan de zuidwestkust van Ierland. De wandelroute op dit eiland, genaamd Dingle Way, is misschien wel de mooiste wandelroute van heel Ierland. Deze route loopt langs de kustlijn en brengt je langs verschillende uitzichtpunten.  Je wandelt letterlijk in de rotsen en langs indrukwekkende kliffen. Ook aan historie geen gebrek op dit schiereiland. Hier zijn verschillende historische vondsten gedaan. Zo vind je hier historische bouwwerken als de Gallarus Oratory. Dit stenen kerkje is meer dan 1000 jaar oud en staat middenin de natuur.

2. Divis Ridge Trail

Deze wandeling brengt je door de Belfast Hills. Deze route brengt je langs verschillende punten vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over Belfast. Ook kun je vanaf hier Schotland en zelfs het Isle of Man zien liggen. De wandelpaden zijn voornamelijk van asfalt en grind en het hoogste punt ligt op de Black Mountain. TIP: Drink een heerlijk bakkie koffie bij Divis Coffee Barn, de hoogstgelegen koffietent van Ierland!

3. Connemara

Connemara ligt in het westen van Ierland en is een geweldig gebied om in te wandelen. Je vindt hier uitgestrekte grasvlaktes, maar ook ruige bergen. Wanneer je behoefte hebt aan een pauze, kun je een van de gezellige Ierse pubs induiken, waar je onder het genot van een heerlijk biertje kunt genieten van Ierse folk muziek. Sommige wandelingen in dit unieke gebied brengen je ook over de Aran Islands.

4. Kerry Way

The Kerry Way is een populaire wandelroute op het schiereiland Iveragh. De route begint in het plaatsje Killarney en is maar liefst 215 kilometer lang. Dit maakt deze wandelroute de langste bewegwijzerde route van het land. Je hoeft hem natuurijk niet helemaal te lopen, er zijn onderweg verschillende punten waar je kunt afhaken / inspringen.

5. Wicklow Way

Deze prachtige route voert je, hoe kan het ook anders, door de Wicklow Mountains. Dit gebied wordt door velen gezien als hét mooiste natuurgebied van Ierland. Deze route is ongeveer 130 kilometer lang, maar net als bij de Kerry Way kun je afhaken / inspringen op verschillende punten.

Combineer deze wandelingen ook zeker met een bezoekje aan de prachtige stad Dublin!

Op Reisfanaten.nl zoek je eenvoudig jouw ideale wandelvakantie naar Ierland. Welke wandelroute ga jij zeker lopen, of heb je al gelopen? Laat het ons weten in de comments!

Reageren