Waarom reizen zo belangrijk is

Reizen verbreedt je horizon

Al het onbekende is spannend. Plekken waar je zelf nog nooit geweest bent, of misschien zijn er wel steden die je graag laat zien aan een dierbare die je meesleurt. Hoe dan ook, het op pad gaan met als einddoel je bestemming te bereiken blijft spannend. De reis er naartoe, gaat alles wel goed? Is alles wel mee? Niks vergeten? Eenmaal aangekomen op de eindbestemming valt er toch een last van je schouders. Je kan nu echt genieten van het weg zijn van het oude vertrouwde bekende, en dit maakt de kijk op de wereld een stuk mooier.

Reizen maakt je verantwoordelijk

Reizen is niet niks. Of het uitstapje nou dient ter ontspanning, om de wereld te verkennen of om jezelf te ontdekken, het blijft altijd een dingetje. Natuurlijk zit er altijd wel verschil in de mate van reizen. Een tripje naar België zal je hoogst waarschijnlijk wat makkelijker afgaan, dan met het vliegtuig naar New York. Toch vraagt de activiteit wat verantwoordelijkheid van je. Zelf heb ik een tijd zelfstandig in Texas gewoond op mijn 17e. Hier leerde ik omgaan met situaties waarin ik normaal gesproken bij pappie en mammie aan de arm had getrokken. Of denk aan een wilde stapvakantie met vriendinnen. Hier moet er ook van alles geregeld worden en vaak sta je er alleen voor als je ouders er opeens niet meer bij zijn. Toch geeft deze verantwoordelijkheid –als het allemaal goed is gekomen- je vaak voldoening.

Reizen maakt je gelukkig

De wereld verkennen is een prachtige gift waar niet iedereen mee blessed is. Zodra je de mogelijkheid hebt om er tussenuit te gaan, raad ik dit dan ook van harte aan. Hoe jonger je bent en hoe meer je kan ontdekken, hoe gelukkiger je jezelf zal voelen. Je verbreedt je wereldkennis en ziet wat er nog meer te zien is behalve dat oude vertrouwde dorpje waar je in leeft.

Reizen creëert vriendschappen

Waar je ook naartoe vlucht om een avontuur te starten, er zullen vast mensen zijn. De wereld zit er namelijk vol mee. Dit kan zorgen voor erg leuke contacten en connecties. Als je er op uit gaat, voel je niet bezwaard om met locals te praten. Dit kan nog wel eens zorgen voor zeer unieke vriendschappen, en hoe leuk is het om connecties te hebben all over the world? Zo heb ik in Texas mensen leren kennen uit Duitsland, Noorwegen en Denemarken waar ik nog steeds contact mee heb. Zorgt trouwens ook voor een leuk vakantie adresje 😉

Reageren