Waarom Maleisië jouw volgende bestemming zou moeten zijn

Als je aan toekomstige reizigers vraagt welke landen ze willen bezoeken hoor je bijna altijd dezelfde landen; Thailand, Vietnam, Cambodja, Laos en vaak ook Indonesië. Gek genoeg hoor je Maleisië iets minder.

Ook wij bezochten Maleisië niet de eerste keer dat we naar Azië gingen. En dat is best vreemd. Want ondertussen zijn we meerdere keren in Maleisië geweest, en het is niet alleen een schitterend land. Het is een fascinerende bestemming vol contrasten.

Ondertussen is Maleisië een van onze favoriete landen in Azië. Vandaag delen we 4 redenen waarom het jouw volgende bestemming zou moeten zijn.

1. De ongerepte stranden

Langkawi Maleisie stranden

Wil je een geheimpje weten? Thailand is niet het enige land in Zuidoost-Azië met prachtige stranden. Maleisië heeft tientallen kleine eilanden aan zowel de oost- als westkust. En die kunnen makkelijk concurreren met de stranden van Zuid-Thailand evenals die van Indonesië en de Filipijnen.

Bijkomend voordeel; de stranden in Maleisië zijn relatief onbekend (lees: goedkoper, minder druk, meer ongerept). Denk bijvoorbeeld aan Langkawi. Dit prachtige pareltje vlak voor de kust van Thailand en Maleisië bezit misschien wel de mooiste stranden van Azië. Je kunt tijdens je reis door het land dus makkelijk een strandje opzoeken om even bij te komen.

Bekijk ook deze leuke activiteiten vlakbij de stranden van Maleisië:

2. Het heerlijke eten

Wij zijn misschien een beetje bevooroordeeld omdat we al het eten uit Zuidoost-Azië lekker vinden! Maar het eten in Maleisië behoort zeker tot het lekkerste eten. Je bent nooit ver uit de buurt van een heerlijk gerecht.

Etenstalletjes met het bekende ‘street food’ vind je bijna overal. Dat is niet alleen leuk en lekker, het is ook nog eens goedkoop!

Ook kun je het eten van Maleisië ontdekken tijdens deze top activiteiten:

3. Georgetown en Malakka

malakka maleisie

Wij zijn stiekem een beetje verliefd op Georgetown. Het wordt niet voor niets beschouwd als een van de leukste bestemmingen ter wereld. De street art in Georgetown, samen met het street food, biedt je een onvergetelijke ervaring.

Maar Georgetown is niet de enige leuke stad! Want hoewel veel mensen direct naar Georgetown  reizen is ook Malakka zeker de moeite waard! In de afgelopen jaren heeft Malakka zijn betoverende geschiedenis tentoongesteld en zich bewezen als een van de leukste toeristische trekpleisters van Maleisië.

Ontdek Georgetown en Malakka met deze top activiteiten:

4. Het is makkelijk reizen en…. betaalbaar

Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel erg handig. En hoe langer je met je geld kunt doen hoe beter. Daarom zit je in Maleisië goed! Zuidoost-Azië is over het algemeen goedkoop in vergelijking met onze prijzen thuis in Nederland/Europa en Maleisië is geen uitzondering. Met €30 per dag kom je een heel eind!

Daarnaast, vergeleken met andere landen in Zuidoost-Azië, is Maleisië meer ontwikkeld. Hierdoor reis je makkelijk en goedkoop met de bus, vliegtuig of minivan. Zo reis je voor €16 van Kuala Lumpur naar Taman Negara.

Reageren