Waarom een reisverzekering afsluiten?

“Een reisverzekering is zonde van het geld”, “Er gebeurd mij toch niets”, “Ik ben nooit ziek”. Al deze uitspraken heb ik wel eens gehoord in mijn omgeving. Maar geloof ons: een ongeluk(je) op reis kan iedereen overkomen en zit soms in een klein hoekje. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat jij (of je reisgezelschap) ziek wordt voor of tijdens de reis, je wordt bestolen of je laat je dure camera vallen op reis. In dit soort situaties ben je blij dat je een goede reisverzekering hebt afgesloten, de kosten van deze ongelukken worden dan namelijk gedekt.

Wij adviseren altijd om het zekere voor het onzekere te nemen en dus altijd een doorlopende reisverzekering af te sluiten. (als je veel reist natuurlijk!) Daarnaast is het vaak ook aangeraden om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Kortlopende of een doorlopende reisverzekering?

Om te weten te komen welke reisverzekering (kortlopende of een doorlopende) het beste bij jou past. Moet je jezelf de vraag stellen: Hoeveel ga jij het komende jaar reizen? Ga je maar één keer per jaar op vakantie voor bijvoorbeeld 7 dagen, dan is een kortlopende verzekering de goedkoopste optie voor jou. Ga je minimaal twee keer per jaar langer dan één week op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak al voordeliger. Het voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je altijd verzekerd bent, dat scheelt weer papierwerk op het moment dat je spontaan op reis gaat.

Beste reisverzekering 2021Hoe lang ben je op reis?

Een doorlopende reisverzekering betekent niet dat je 365 dagen per jaar verzekerd bent. Je hebt namelijk altijd te maken met een maximum aantal aaneengesloten reisdagen, dit is per reisverzekeraar verschillend. Het aantal dagen varieert tussen de 30, 60 en 180 dagen. Overschrijd je de maximaal toegestane reisdagen? Bijvoorbeeld door een lange wereldreis te maken. Dan ben je op een gegeven moment niet meer verzekerd. Bij het afsluiten van een reisverzekering is het belangrijk om hier goed op te letten.

Wat ga je doen op reis?

Ben je van plan om te gaan skiën, raften, (diepzee)duiken, mountainbiken of andere extreme sporten? Dan is het belangrijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. Extreme sporten en bezigheden maken over het algemeen geen deel uit van de standaard reisverzekering. Check dus goed de voorwaarden van de reisverzekering die jij wilt afsluiten. Zijn jouw activiteiten niet verzekerd met een standaard verzekering? Sluit dan een aanvullende reisverzekering af. De kans op een ongeluk is bij het uitoefenen van extreme sporten aanzienlijk groter. Neem geen risico en zorg ervoor dat je goed bent verzekerd op reis.

Reageren