Waarom je in December een bezoek moet brengen aan Antwerpen

Antwerpen, de stad die België kenmerkt voor het bourgondische leven: van speciaalbiertjes naar luxe wafels en chocolade. Eens in het jaar kent dit Bourgondische genieten een hoogtepunt en is iedereen buiten te vinden: de December tijd! Het wordt niet voor niets “the most wonderful time of the year” genoemd. Lees snel verder en ontdek waarom je in December een bezoek aan Antwerpen moet brengen!

Kerstmarkten

De kerstmarkt in Antwerpen is één van de grootste kerstmarkten van België. Antwerpen ligt net over de grens, dus is gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland per auto of met het openbaar vervoer. Vanuit diverse stations in Nederland sta je zo op Antwerpen centraal. Het centrale station is meteen een prachtige bezienswaardigheid! Ook zijn er verschillende busreizen die vanuit de grote steden in Nederland een retourtje naar Antwerpen aanbieden.

Het hele historische centrum van Antwerpen staat vol met leuke kerstkraampjes. Deze kraampjes hebben een uitgebreid assortiment aan Belgische souvenirtjes en kerst decoratie. Bovendien is er veel lekkers om van te genieten: Glühwein en Belgische chocolade, maar ook de bratwursten ontbreken in België niet! De meer dan 100 kraampjes van de kerstmarkt staan verspreid over de Grote Markt, de Groenplaats, de Suikerrui, het Steenplein en de Groenplaats. De kerstmarkt van Antwerpen is populair onder de Belgen en Nederlanders, waardoor het vooral in de weekenden druk kan zijn. Wie liever de drukte wil vermijden, kan het beste doordeweeks gaan of na de kerst. De kerstmarkt is namelijk nog geopend tot en met zondag 10 januari 2017. Wat handig is om te weten, is dat de kerstmarkt Tweede Kerstdag ook geopend is! De Belgen kennen namelijk geen tweede kerstdag, waardoor naast de kerstmarkt ook alle winkels en musea geopend zijn.

De Grote Markt

Dat de Grote Markt gezelligheid kenmerkt, wist waarschijnlijk iedereen al die wel eens een bezoek aan Antwerpen heeft gebracht. Maar zo vlak voor de kerst is het toch wel extra gezellig op de Grote Markt. Alle gebouwen zijn verlicht met kerstlampjes en andere feestelijke versieringen. Een gigantisch grote kerstboom pronkt in het midden van de Markt en vaak is er ook vermaak door straatartiesten. De Grote Markt heeft verschillende leuke cafeetjes en restaurantjes die een overdekt en winters terras hebben. Op deze manier kun je binnen lekker van je warme chocolademelk genieten, terwijl je het uitzicht hebt op de gezelligheid van de stad.

Vermaak voor iedereen

Antwerpen is een stad die leuk is voor jong en oud. Ben je even uitgekeken op de kerstkraampjes, dan heeft Antwerpen nog een fantastisch winkelcentrum. De lange winkelstraat Meir heeft alle bekende modeketens en in de zijstraatjes vind je ook wat meer kleine winkeltjes met bijzonder aanbod (denk aan heerlijke macarons). Ideaal dus voor de laatste kerstinkopen! De mooiste plek om te gaan shoppen is ongetwijfeld de Stadsfeestzaal, met haar luxe merkwinkels, pop-up stores en mooie aankleding.

Verder heeft Antwerpen, zoals al eerder gezegd, talloze goede restaurants voor zowel de grote als kleine portemonnee. Veel restaurants zijn te vinden in het gezellige straatje de Oude Koornmarkt, vlak bij de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Voor de jonge kinderen (of natuurlijk romantische stelletjes) ligt er tijdens de kerstperiode een grote schaatsbaan op het Steenplein, die uitzicht geeft over de Schelde. Schaatsen kun je ter plekke huren of zelf meebrengen. Langs de Schelde staat tevens een 60 meter hoog reuzenrad, die een prachtig uitzicht geeft over Antwerpen.

Kortom, Antwerpen is gezellig voor jong en oud!

Reageren