Waar moet je aan denken wanneer je op vakantie gaat naar Turkije? 

Turkije wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Dit prachtige land is maar liefst 19x zo groot als Nederland en telt 79 miljoen inwoners. Hoewel Istanbul de grootste en meest bekende stad is, is Ankara de hoofdstad van Turkije. Turkije is vooralsnog geen officieel lid van de Europese Unie, maar staat is wel kandidaat om toegelaten te worden. Omdat Turkije dus nog geen EU-land is, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je voor Turkije een visum aanvragen en heeft Turkije haar eigen munteenheid (Turkse Lira). Waar moet je nog meer aan denken wanneer je op vakantie gaat naar Turkije? Wij hebben de belangrijkste dingen op een rijtje gezet!

Turkse Lira

Turkije heeft dus haar eigen munt: de Turkse Lira. 1 Turkse Lira is ongeveer 20 eurocent. Over het algemeen worden Nederlandse bankpassen en creditcards overal geaccepteerd. Ook kun je euro’s inwisselen voor Liras, maar hier zitten vaak hoge kosten aan verbonden. Hetzelfde geldt voor (de meeste) betalingen met creditcard. Het beste kun je gewoon met je normale pinpas Liras opnemen bij een geldautomaat.

turkse-lira

Inentingen

Voor het reizen naar Turkije zijn geen inentingen verplicht. Wel zijn er een paar intentingen die aangeraden worden. Namelijk, hepatitis A en DPT. Bezoek je het zuidoosten van Turkije? Houd er dan rekening mee dat hier malaria voorkomt. Hier zijn helaas geen inentingen voor, maar er zijn een paar dingen die je hier zelf tegen kunt doen. Zo kun je een klamboe meenemen, lange mouwen en lange broeken dragen en onbedekte huid insmeren met een muggenspray op basis van DEET.

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg in Turkije is zeer goed. Zo spreken bijna alle artsen naast Turks ook Engels. Nadeel is wel dat er over het algemeen direct betaald dient te worden voor de gebruikte gezondheidszorg. Dit kun je vaak dan weer declareren bij je verzekering. Let wel op dat verzekeringen vaak niet alle zorg in Turkije dekken. We raden je dus aan om een reisverzekering af te sluiten die wel alles dekt. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

turkije-landschap

Lees ook: Genieten in een rustige regio van Turkije!

Visum Turkije

Je kunt alleen afreizen naar Turkije als je over een geldig visum beschikt. Dit visum is zeer eenvoudig te krijgen en kan online aangevraagd worden. Een e-visum Turkije is binnen no-time aangevraagd en kost iets meer dan 20 euro. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een visum voor Turkije kunt aanvragen.

Zijn we nog dingen vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren