Je voorbereiden voor de ABC trek in Nepal

Als je de ABC trek wilt lopen zijn er wel een paar dingen waar je aan moet denken. Zo bereid je je het beste voor op de trek:

1. Boek je ticket naar Nepal en Pokhara.

De meeste vliegtickets zijn naar Kathmandu maar de trek begint dichtbij Pokhara. Je kunt dit in zever uur met een bus bereiken. Hoe duurder de bus, hoe meer comfort maar hoe minder je kennis zult maken met de lokale bevolking. Het is mogelijk om de bus van tevoren te boeken bij een reisbureau of online. Geen zin een lange busreis? Er zijn ook binnenlandse vluchten tussen Kathmandu en Pokhara met uiteraard een waanzinnig uitzicht op de Himalaya’s.

2. Zorg voor de juiste inentingen.

Voor een bezoek aan Nepal heb je een aantal inentingen nodig. Regel deze op tijd zodat je geen last-minute stress hebt. De enige vaccinatie die verplicht is is die tegen gele koorts. Maar dat geldt alleen als je binnen zeven dagen voor je bezoek aan Nepal in een land bent geweest met gele koorts. Inentingen die worden aanbevolen zijn die tegen DTP ( difterie, tetanus en polio) en tegen hepatitis A. In het Annapurna gebied is momenteel geen Malaria.

ABC trek Nepal

3. Regel je visum voor Nepal.

Je kunt je visum vooraf aanvragen bij het consulaat in Nederland. Of je regelt je visum bij aankomst op het vliegveld van Kathmandu.

4. Zorg voor de juiste schoenen, kleding en tas.

Koop in Nederland al goede wandelschoenen die waterdicht zijn. Neem ook een waterdichte jas mee want het kan wel eens regenen. Verder kan je je tas het beste zo licht mogelijk pakken. Neem verschillende lagen mee zodat je je kan kleden op de temperatuur. Op één dag kunnen de temperaturen namelijk erg verschillen. Kies voor een backpack die goed op je rug zit.

Wat je verder ook beter kan meenemen is een goede zonnebrand en hervulbare drinkflessen. Niet herbruikbare plastic flessen zijn verboden in het gebied, daarom zal je een paar goede flessen mee moeten nemen die je bij de theehuisjes kunt vullen met water.

ABC trek Nepal

5. Boek eventueel een gids of een porter.

Je kunt de wandeling maken met de hulp van een gids. Dit is niet nodig omdat het pad zichzelf wijst en er altijd anderen dezelfde kant op gaan en op sommige onduidelijke plekken wordt de richting aangegeven. Maar mocht je het toch fijn vinden om met een gids te lopen dan moet je deze wel van tevoren boeken. Hetzelfde geldt voor een porter, dit is een man die je tas voor je draagt mocht je dit zelf niet kunnen of willen doen.

6. Regel de juiste vergunningen.

Voor het Annapurna natuurgebied heb je een vergunning nodig van ACAP. Deze kost 20 dollar en kan je regelen in Pokhara. Daarnaast moet je je ook aanmelden bij TIMS, dit is het trekkers informatie management systeem. Zij houden allemaal bij wie er in het gebied is en of iedereen ook terugkomt. Ook dit kost 20 dollar. Je kunt beide kopen bij de Nepal Tourism Board kantoren in Kathmandu en Pokhara of bij elke trekking agent.

7. Vlak voor vertrek in Kathmandu of Pokhara:

Pin een groot bedrag aan Nepalese Rupi. Hoe hoger je komt op de berg, hoe duurder de prijzen zijn. En voor acht dagen zal je geen pinautomaat tegenkomen. Reken op 20 euro per dag. Regel hier ook je vervoer naar het begin van de trek. Een taxi is het makkelijkst. Maar je kunt er ook met openbaar vervoer komen.

Reageren