Wees altijd voorbereid tijdens een hike

Niet iedereen is een hiker, maar iedereen kan wel een hiker worden. Zo ben ik, 21-jarige curvy meid, geen geboren hiker. Voor mij is een hike dan ook hetzelfde als wandelen door het bos. Toen ik hier in Amerika kwam werd dit wel anders.

voorbereid tijdens een hike

Een hike in Colorado heeft mij laten zien dat een hike hoogte verschil geeft, een hike naar de Wallace falls in Washington heeft mij laten zien dat je goed aangekleed moet zijn maar de hike naar de ice caves heeft mij laten inzien dat je je goed moet voorbereiden op een trip.

Afgelopen 24 maart besloot ik samen met een vriendin naar de ice caves in Washington State te gaan. We zijn beide geen hikers dus we hadden het adres gevonden en reden er naartoe. We droegen normale kleding, hadden water bij ons en een paar snacks voor onderweg. De trail was namelijk maar 1,1 miles dus dat zou niet heel veel tijd in beslag nemen. Dat is wat we dachten.

Toen we 2.5 miles (dat is ongeveer 4 kilometer) verwijderd waren van het begin moesten we uit de auto stappen want er lag een dik pak sneeuw. De eerste 4 kilometer moesten we dus lopen door de sneeuw. Gelukkig was de sneeuw voor een paar centimeter stevig dus we konden achter elkaar doorlopen. Tot we bij een kruispunt kwamen waarbij we moesten kiezen tussen de weg naar de trail of naar de picknickplaats. We besloten om naar de trail te gaan, wat niet heel slim was want vanaf dat punt de sneeuw kwam vaak tot onze knie (50cm) en het duurde een uur voordat we bij het begin van de trail kwamen.

Toen we dus eindelijk aankwamen waren we er al helemaal klaar mee, maar toen moesten we nog beginnen. En je staat dan op een middelpunt waarbij je denkt: ga ik verder of ga ik terug? Natuurlijk wilde we verder dus besloten we eindelijk te beginnen aan de hike. Het zou een klassiek verhaal kunnen zijn waarbij twee meiden die denken dat ze wel kunnen hiken waren omgekomen en onderkoeld waren in de sneeuw. Soms zakte we in de sneeuw zo diep dat we tot onze kont vastzaten.

Een trail die eigenlijk maximaal een uurtje zou moeten duren, duurde uiteindelijk vier uur. Onze sneakers waren doordrenkt, we waren onderkoeld en super moe van al het lopen. Hoe hadden we dit kunnen voorkomen? Door op hike websites te kijken of de app ‘all trails’ te downloaden. Daarop zetten mensen wekelijks/dagelijks updates van de trail. Zo las ik op de site (toen ik terug was) dat iemand had geschreven dat de ice caves niet zichtbaar waren, dat je 2.5 miles van te voren al moest gaan lopen en dat er super veel sneeuw lag. Een horrorverhaal had dus makkelijk voorkomen kunnen worden.

Reageren