Voetbalreis Barcelona, voor iedereen indrukwekkend!

Een voetbalreis naar Barcelona maken is misschien wel één van de meest bijzondere voetbalervaringen die je kunt hebben. Iedereen heeft natuurlijk een eigen favoriete voetbalclub waar de voorkeur altijd naar uit zal gaan, maar een voetbalreis naar FC Barcelona en het geweldige Camp Nou is voor iedereen indrukwekkend. Daarnaast is natuurlijk de locatie ook niet onbelangrijk: en dan zit je in een stad als Barcelona precies op de goede plek!

Bezienswaardigheden

Barcelona is populair. Ieder jaar schieten de recordaantallen van buitenlandse toeristen in Barcelona weer een stukje omhoog; afgelopen jaar bezochten maar liefst 19,1 miljoen toeristen de hoofdstad van Catalonië. En dat is niet zo gek. Niet alleen is Barcelona de stad van FC Barcelona en Camp Nou, Barcelona is tevens een stad bomvol cultuur en geschiedenis. Mede dankzij de wereldberoemde architect Antoni Gaudí heeft Barcelona maar liefst negen bouwwerken die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Waar Athene de Akropolis heeft en Parijs de Eiffeltoren, heeft Barcelona de wereldberoemde Sagrada Família, Hospital de Sant Pau, Park Güell, Casa Milà, Casa Batlló, en nog meer. En alsof deze bezienswaardigheden nog niet genoeg toeristen trekken, zijn daar natuurlijk ook nog de prachtige stranden, nog geen half uur bij de beroemde Ramblas vandaan. Ruim 5 kilometer uitgestrekte, goudgele stranden. Wie wil dat nou niet?

Camp Nou

FC Barcelona is een van de populairste – misschien wel de populairste – clubs ter wereld. Het is dan ook niet vreemd dat deze wereldclub het grootste stadion van Spanje bezit én tevens het grootste stadion van Europa. Toch is de bouw en uitbreiding van het stadion nog steeds niet klaar. Het stadion wordt momenteel wederom vergroot en de gehele buitenkant wordt in een nieuw jasje gestoken. De huidige capaciteit van 99.354 plaatsen zal met ruim 5000 plaatsen toenemen. Gehoopt wordt dat de gehele transformatie in 2021 af zal zijn.

FC Barcelona

Horen we FC Barcelona, horen we Messi. En natuurlijk ook Suárez. Maar tegenwoordig is het ook onze eigen Frenkie de Jong die flaneert in deze prachtige club, naast andere topspelers zoals Antoine Griezmann, Rafinha, Busquets en Sergi Roberto. Ook de piepjonge Ansu Fati speelt na zijn droomdebuut steeds vaker voor het eerste team van FC Barcelona. Hij en Frenkie de Jong worden zelfs al als droomduo bestempeld, na meerdere prachtige combinaties onderling.

In het Camp Nou stadion kun je alles te weten komen over de huidige selectie en de historische spelers van Barcelona. Het museum van Camp Nou – Museu Josep Lluís Núñez – is dagelijks te bezoeken en onderdeel van verschillende rondleidingen.

Reageren